wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   woonkamer  /  verf-behang  /   transformeer-je-woonkamer-met-behang

Transformeer je woonkamer met behang!

Behangen is de uitgelezen manier om je leefruimten snel en efficiënt (ingrijpend) te transformeren.

  • Fotocollectie

Speciaal voor zij die over hun eigen behang fantaseren, bespreken we hieronder enkele hedendaagse trends. Zij helpen je leefruimten in een handomdraai aan een nieuwe look. 

Streepjes

Een op maat gemaakte, designer-achtige look creëer je met streepjes-behang. Zachte grijstinten vermijden daarbij een te mannelijk uitzicht en geven de kamer een stijlvol gevoel. Modieus is de combinatie met gouden details en accessoires, die luxueus aanvoelen.

Felle kleuren

Schaduwen opklaren kun je eenvoudig met kleurrijk behangpapier. Het is ook uiterst geschikt om een neutraal kleurenschema te doorbreken. Je kunt je feature-kleur vervolgens ook laten terugkeren in bekledingen of kussens. Zo geef je je ruimte een consistente persoonlijkheid.

Monochroom

Wanneer je een moderne look and feel zoekt, dan is monochroom de trend om op te volgen. Zwartwit kan bijvoorbeeld even gewaagd als geslaagd zijn. Of misschien kies je voor een opvallend stadszicht op fotobehang. Behang kan best artistiek zijn.

Natuurdecors

Ook om je stadswoning wat dichterbij de natuur te brengen kun je gebruik maken van fotobehang. Een boslandschap, een skyline, een blauwe lucht. Hier staat het behangpapier in voor het decor van je leven. Je kunt het effect uitbalanceren door in bekleding en accessoires te kiezen voor effen, zelfs donkere kleuren.

Traditie met een twist

Behangpapier heeft een lange traditie. Moderne varianten mogen daar graag mee spelen. Klassiekers als de 'toile de Jouy' worden dan bijvoorbeeld herwerkt in een gewaagde kleur. De clash tussen modern en klassiek geeft vaak een dramatische, boeiende look. 

Faux 

Een laatste trend betreft opnieuw een vorm van fotobehang. Hier wordt gespeeld met de fotografie van natuurlijke texturen zoals bakstenen of hout. De 'faux' look heeft momenteel een breed publiek, zowel in stadsflats als in plattelandswoningen. Doorgaans wordt hij als eyecatcher gebruikt, op de feature wall van de ruimte. 
Net als de decorbehangen kan faux behangpapier best uitgebalanceerd worden met neutrale nevenmuren, afwerkingen en accessoires. Minder is hier echt meer. Vandaar dat het gebruik van dit papier meestal ook meteen beperkt blijft tot één ruimte.

Tags: behang woonkamer behangen trends streepjes kleuren monochroom

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent