wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   woonkamer  /  verf-behang  /   fotobehang

  • Fotocollectie
  • Fotocollectie
  • Fotocollectie
  • Fotocollectie

Kies een categorie

Klik op een afbeelding en neem een kijkje naar de selektie op onze site:


Uw eigen afbeelding

Mens en Cultuur

voor Zonen en Dochters

Landschap

Panorama

Featured Artist

Winkel-Restaurant

In-exterieur

Divers

Art

Dieren
 

Productomschrijving

U kunt bij FotoMuur een eigen foto bestellen met afmetingen die u zelf bepaalt. Zolang de oppervlakte kleiner is dan 14m², kost die € 149,-. Voor elke m² boven de 13 geldt een meerprijs van € 10,-. De gebruikte foto moet minstens een resolutie van 700 pixels per meter hebben, meer mag natuurlijk ook.

Doordat ze zelf de producent zijn, kunnen ze dit product aanbieden tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Voor soortgelijke fotowanden wordt meestal een veelvoud betaald in de winkel! De fotowand wordt als een rol behang geleverd. Minstens twee keer per maand wordt een productierun gedaan, waardoor er een korte levertijd van een tot drie weken is.

 

Veelgestelde vragen

V: Hoe komt het dat de FotoMuur® zo weinig kost? In de winkel betaal ik voor dezelfde kwaliteit ongeveer € 350,-
A: Fotomuur.nl is een digitale drukkerij die beschikt over dezelfde machines als waar fotobehang dat voor € 350,- in de winkels ligt mee gedrukt wordt. Ze hebben besloten om ook fotobehang te gaan verkopen en omdat ze zelf de producent zijn, kunnen ze dat doen tegen sterk gereduceerde prijzen. U koopt dus rechtstreeks bij de producent, met de daaraan verbonden voordelen. De FotoMuur® die u bij hen koopt is gedrukt op hetzelfde materiaal en met dezelfde machine als het fotobehang van € 350,-.

V: Waarom staat er nergens op de website een adres of telefoonnummer vermeld en hoe moet ik betalen?
A: Om de kosten zo laag mogelijk te houden is ervoor gekozen om alle vragen die gesteld kunnen worden zoveel mogelijk in de FAQ-lijst te beantwoorden. Telkens als een nieuwe vraag via het 'contactformulier' wordt gesteld, voegen ze de vraag én het antwoord toe. Alle gegevens staan op de rekening die na het bestellen zichtbaar wordt. Fotomuur.nl werkt alléén met vooruitbetaling via een bankoverschrijving.

V: Ik wil een eigen foto gebruiken. Aan welke eisen moet deze foto voldoen om gebruikt te kunnen worden op een formaat van bv 2,5 x 4m?
A: Houd als vuistregel aan dat voor elke meter behang de foto minimaal 700 pixels moet hebben. Dus een foto voor een behang van 2,5 x 4 m zou minimaal 1750 x 3000 pixels moeten hebben. Lager kan natuurlijk wel maar de kwaliteit is dan minder.

V: Ik wil een FotoMuur® met een foto uit de catalogus met een afwijkende maat of een FotoMuur® met een eigen foto. Kan dat?
A: Ja, dat kan. De meerprijs voor dit afwijkend formaat is in beide gevallen € 50,- plus € 10,- voor elke m² boven de 13m² oppervlakte (excl. € 9,-verzendkosten en 21% BTW).

V: In welk bestandsformaat moet ik de afbeelding uploaden?
A: Het liefst als JPG bestand als het een fotoafbeelding betreft. Voor een vectorafbeelding liefst EPS of AI.

V: Wat als mijn foto een andere hoogte/breedte-verhouding heeft als de gewenste FotoMuur?
A: In dat geval vergroten ze uw foto zover als nodig is en drukken alléén het benodigde gedeelte. Dit betekent uiteraard dat er boven en/of onder of links en/of rechts een deel van de foto zal wegvallen. Ze snijden natuurlijk geen hoofden of andere belangrijke elementen in de foto af. Indien uw foto zich niet hiervoor leent, zullen ze eerst met u contact opnemen.

V: Kan ik ook een EPS of Adobe Illustrator® vectorbestand aanleveren?
A: Dat kan. Maar zet wel vantevoren de eventueel gebruikte tekst om naar krommen.

V: Is er kleurverschil tussen de foto's op de site en de uiteindelijke FotoMuur?
A: Ja een beetje wel. Doordat de foto's op de site in het RGB kleurensysteem staan, zullen bij het drukken (in CMYK), o.a. het felle groen en blauw afgezwakt worden. Dit is een consequentie van het vierkleurendruk proces.

V: Welke kwaliteit is het behang waarop de afbeeldingen worden gedrukt?
A: Het behang dat ze gebruiken is klasse A dubbellaags vliesbehang (Non-Woven). Dit betekent dat niet het behang, maar de muur voorzien moet worden van lijm. Dus geen geklieder met een behangtafel. Daarnaast is het behang uitermate geschikt voor het bedrukken van foto's en zeer kleurvast.

V: Hoe wordt de FotoMuur® bezorgd?
A: Je FotoMuur® wordt gedrukt als één lange rol met een breedte van 46,5cm waarop de banen van de door jou gekozen foto zijn gedrukt. Deze is verpakt in een kunststofkoker. Die kan niet door de brievenbus, dus de postbode zal bij je aanbellen.

V: Hoe lang is de levertijd van een bestelde FotoMuur?
A: De levertijd is maximaal 20 werkdagen. Als u keuze een foto is uit de catalogus en bij hen op voorraad, dan eerder.

V: Leveren jullie ook internationaal?
A: Internationale bestellingen zijn geen probleem.

V: Kan ik een gescande foto gebruiken?
A: Ja, dat kan als de resolutie van de scan hoog genoeg is voor het gewenste muurformaat, zie de vraag betreffende resolutie boven.

V: Kan ik een scan uit een tijdschrift/boek gebruiken?
A: Dat kan wel, maar heeft een nadeel.  Als je zo'n afbeelding met een loep bekijkt, zult u zien dat die uit een raster van kleine puntjes bestaat. Bij het vergroten naar 'muurformaat' wordt dat gescande raster meevergroot. Als u daarmee rekening houdt, is er geen probleem.

V: Zit bij het behang ook een handleiding met uitleg over de beste manier om de muur te behangen?
A: Ja, een uitgebreide handleiding in vier talen wordt meegeleverd

V: Help, mijn 'FotoMuur®' is beschadigd of anderszins niet in orde. Wat moet ik doen?
A: Vóórdat je met behangen begint controleer je of de 'FotoMuur®' niet beschadigd is of anderszins gebreken vertoont. Mochten er zich toch fabricagefouten in uw 'FotoMuur®' bevinden, stuur deze dan in de originele verpakking terug. Bij een gerechtvaardigde klacht sturen zij u een nieuwe, identieke 'FotoMuur® én storten een deel van de aankoopsom terug op uw rekening ter compensatie.

V: Waarom is een FotoMuur® met een staand formaat even goedkoop als een liggend formaat terwijl die toch een veel grotere oppervlakte heeft?
A: Omdat de verwerkingskosten gelijk zijn is er vanuit praktisch oogpunt voor gekozen om alle formaten tot 5,11m dezelfde prijs te geven (behalve die waar een eigen foto voor werd gebruikt).
 

Meer van :

avatar
terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent