wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   woonkamer  /  meubels  /   hoog-zitgenot-de-uitgesproken-barkruk-404-h-van-stefan-diez-vult-het-succesvolle-404-programma-van-thonet-aan

`Hoog zitgenot`: De uitgesproken barkruk 404 H van Stefan Diez vult het succesvolle 404 programma van Thonet aan

Thonet vult het succesvolle, met een prijs bekroonde 404-programma van Stefan Diez aan met een eigenzinnige en comfortabele barkruk op 3 poten.

Thonet vult het succesvolle, met een prijs bekroonde 404-programma van Stefan Diez aan met een eigenzinnige en comfortabele barkruk op 3 poten. www.dexigner.com

Bijzonder uitgesproken is de zit van de barkruk, die iets weg heeft van een zadel. Wie gaat zitten op de kruk ervaart een verrassend, ?verend? effect. Hiermee bewijst Stefan Diez nogmaals dat het Thonet erfgoed met zijn traditie van het werken met hout, modern en hip kan zijn. Bij de barkruk zijn bijpassende sta-tafels verkrijgbaar.

Vloeiend

De zitting van de 404 H is een vloeiend gevormd en comfortabel ?zadel? en geeft de 404 H zijn bijzondere uiterlijk. De verhoging in het achterste deel van de zitting geeft steun aan de onderrug en geeft de kruk stevigheid. Het is verrassend dat men, zodra men gaat zitten, een verend effect voelt en zo een actieve en dynamische zitervaring heeft. De voetring heeft aan de bovenkant een anti-slip en slijtvaste kunststofrand. De poten zijn volledig geïntegreerd in de zitting, wat voor de nodige stabiliteit zorgt. Zoals alle stoelen in het 404-programma is ook de barkruk volledig uit gevormd- en gelaagd beukenhout vervaardigd. Alle delen zijn met elkaar verlijmd; schroeven zijn niet nodig. De 404 H is verkrijgbaar in vele beitskleuren. Bij de kruk zijn bijpassende sta-tafels verkrijgbaar. Het 404-programma bestaat uit de smallere stoel 404 en de bredere stoel met armleuning, de 404 F, barkrukken, sta-tafels en rechthoekige, ronde en vierkante tafels.

Stefan Diez

Stefan Diez is in 1971 in Freising (Duitsland) geboren. Na cursussen in architectuur en een meubelmakersopleiding studeerde hij Industrieel Ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Stuttgart. Van 1999 tot 2002 was hij in Stuttgart eerst assistent van Richard Sapper, later in München van Konstantin Grcic. In januari 2003 opende hij zijn eigen studio in München. Hij is werkzaam op het gebied van productie- en expositiedesign, o.a. voor Authentics, Moroso, Thonet en Wilkhahn. Zijn werk is onderscheiden met talrijke prijzen, waaronder verscheidene Red Dot Awards, IF Product Design Awards en speciale prijzen voor materiaalinnovatie. Stefan Diez was en is vertegenwoordigd in talrijke exposities in musea en op beurzen. Hij geldt als een van de meest innovatieve en veelbelovende designers van de jongere generatie in Duitsland.

Publicatiedatum: 21 april 2009

Tags: wonen woonkamer keuken kruk barkruk 404 H Thonet Stefan Diez barkrukken krukken

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent