wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   woonkamer  /  haard-kachel  /   lotus-prio-6

  • Fotocollectie

Speksteenkachels

Speksteenkachels

 

Speksteen is een steensoort dat voor zeer lange tijd warmte kan opslaan en uitstralen.

We kunnen ze ruwweg onderverdelen in twee categorieën:

  • Steenhaarden gecombineerd met staal.

  • Massieve speksteenhaarden;

Speksteenhaarden gecombineerd met staal

 

Speksteenhaarden gecombineerd met staal zijn in principe bedoeld om gedurende een langere tijd door te stoken, maar worden daarentegen wel sneller warm dan de massieve speksteenhaarden. Binnen het Lotus programma is ten eerste aan iedere stalen kachel uit het programma speksteenpanelen toe te voegen. Daarnaast kent men het hele programma M-kachels, waar ongeveer 500 tot 700 KG speksteen wordt gecombineerd met een stalen kachel. Tevens komt er dit najaar nog een model met ongeveer 1000 KG speksteen. Heel uniek is het feit dat bij deze kachels de keuze gemaakt kan worden tussen convectiewarmte en stralingswarmte. 

Massieve speksteenhaarden

 

De speksteenkachels van NunnaUuni zijn massieve speksteenkachels met een zogenaamde 'snelle verbranding'. In slechts 2-3 uur stoken per dag kan deze kachel zoveel warmte opslaan dat gedurende de hele dag een lekkere constante temperatuur in de woning tot stand wordt gebracht. Afhankelijk van de individuele wensen, wordt steeds vaker gekozen voor een massieve speksteenhaard. Door de relatief korte stooktijd van ongeveer 3 uur heeft men meer tijd over om daadwerkelijk van de warmte te genieten.

Productomschrijving

Specificaties Lotus Prio 6

 

De Prio 6 is voorzien van zijruiten, zodat u ook van de zijkant van het vuur kunt genieten.

Gewicht: 164 kg
Brandstof: hout
Benodigde schoorsteentrek: 12 Pa
Vermogen: 3-8 KW
Grootte ruimte: 30-120 m2

 

Natuurlijke warmte met een houtkachel

In de loop der jaren is er veel te doen geweest over houtkachels en het milieu. Over één ding kan men kort zijn: het stoken van hout is net zo goed voor het milieu als voor de huishoudpot en de gezelligheid. Hout is namelijk een grondstof die groeit in en deel uitmaakt van de natuurlijke kringloop en is dus duurzame energie. Daarom is het veel beter voor het milieu om uw huis te verwarmen met hout dan met olie, kool of gas.

 

Voor een schone verbranding met minimale milieubelasting is het van belang dat u als consument de houtkachel correct en volgens de aanwijzingen van de fabrikant gebruikt. Zo is het stoken van nat hout, van huishoudelijk afval of het onvoldoende lucht toevoeren tijdens de verbranding direct schadelijk voor het milieu. Volg daarom altijd de aanwijzingen van de fabrikant. Op die manier houdt u een gezond en schoon milieu in stand, zowel voor uzelf als uw kinderen.

 

De zon, het bos en ons geweten

Simpel gezegd zou je kunnen zeggen dat de energie in een houtblok afkomstig is van de zon en dat hout dus een duurzame energiebron is. De hoeveelheid CO2 die vrijkomt uit een houtblok dat in het bos vergaat, is vrijwel gelijk aan de hoeveelheid CO2 die vrijkomt als datzelfde blok wordt verbrand. Het stoken van hout is dus CO2-neutraal en draagt in tegenstelling tot olie, gas e.d. niet bij aan het broeikaseffect, maar maakt deel uit van de natuurlijke kringloop. In de meeste landen worden steeds meer bossen aangeplant, zodat de energievoorziening in de toekomst is gegarandeerd. U kunt dus met een gerust hart en op een milieuvriendelijke manier uw huis warm stoken.

Impressie

 

Meer van :

avatar
terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent