wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   woonkamer  /  haard-kachel  /   lotus-m1

  • Fotocollectie

Impressie

Lotus M1

 

 

Speksteenkachels

Speksteenkachels

 

Speksteen is een steensoort dat voor zeer lange tijd warmte kan opslaan en uitstralen.

We kunnen ze ruwweg onderverdelen in twee categorieën:

  • Steenhaarden gecombineerd met staal.

  • Massieve speksteenhaarden;

Speksteenhaarden gecombineerd met staal

 

Speksteenhaarden gecombineerd met staal zijn in principe bedoeld om gedurende een langere tijd door te stoken, maar worden daarentegen wel sneller warm dan de massieve speksteenhaarden. Binnen het Lotus programma is ten eerste aan iedere stalen kachel uit het programma speksteenpanelen toe te voegen. Daarnaast kent men het hele programma M-kachels, waar ongeveer 500 tot 700 KG speksteen wordt gecombineerd met een stalen kachel. Tevens komt er dit najaar nog een model met ongeveer 1000 KG speksteen. Heel uniek is het feit dat bij deze kachels de keuze gemaakt kan worden tussen convectiewarmte en stralingswarmte. 

Massieve speksteenhaarden

 

De speksteenkachels van NunnaUuni zijn massieve speksteenkachels met een zogenaamde 'snelle verbranding'. In slechts 2-3 uur stoken per dag kan deze kachel zoveel warmte opslaan dat gedurende de hele dag een lekkere constante temperatuur in de woning tot stand wordt gebracht. Afhankelijk van de individuele wensen, wordt steeds vaker gekozen voor een massieve speksteenhaard. Door de relatief korte stooktijd van ongeveer 3 uur heeft men meer tijd over om daadwerkelijk van de warmte te genieten.

Productomschrijving

Het vermogen om warmte op te slaan en langzaam af te geven wordt gecombineerd met de rustige en gecontroleerde verbranding en de snelle warmteverdeling van de houtkachel. Wat deze kachel zo uniek maakt, is dat men kan kiezen of de warmte snel (via convectie) of langzaam (via straling) verdeeld wordt. De Lotus M-serie bestaat uit de M1 tot en met de M4, plus de QM1 en QM2. De M4 heeft dezelfde afmetingen als de M3, maar heeft een hoger geplaatste verbrandingskamer.

 

Specificaties Lotus M1

 

Gewicht: 435 kg
Brandstof: Hout
Benodigde schoorsteentrek: 12 Pa
Vermogen: 4-8 KW
Grootte ruimte: 30-120 m2
Extra accessoires: Stenen voor achteraansluiting
 
De Lotus M-serie combineert het beste van de tegelkachel met dat van de houtkachel. Het hoge gewicht en de bijzondere constructie combineren het vermogen van de tegelkachel om warmte op te slaan en langzaam af te geven met de rustige en gecontroleerde verbranding en de snelle warmteverdeling van de houtkachel. Wat deze kachel zo uniek maakt, is dat u kunt kiezen of u de warmte snel (via convectie) of langzaam (via straling) wilt verdelen. Als u voor een langzame warmteverdeling kiest, wordt de speksteen verwarmd. U kiest met de rechterhendel (schuif) onder de deur.

 

10% korting
Op 10 oktober 2010 start er een kortingsactie op een aantal houtkachels uit het Lotus programma, te weten M1, QM1, Sola, H 470 en H 570. Alle modellen behalve de M1 en QM 1 zijn in zwart en grijs leverbaar. Deze 5 modellen zijn 10% goedkoper dan het reguliere tarief. De actie is geldig tot 23 november 2010.

 

De populariteit van speksteenkachels is nog steeds stijgende en daar plukken we met de M1 en QM1 de vruchten van. Met name de keuze tussen convetie en stralingswarmte maken deze kachels erg geliefd bij de gebruiker. Evenals hun relatief lage prijs en grote prestaties.

 

De Sola is deels vernieuwd, de thermotte binnenkant is vervangen door skamol, waardoor de goede verbranding nog verder verbeterd werd. De Sola kost normaal € 1995,- en is nu te koop voor € 1795,-.

 

De inzethaarden van Lotus zijn al geruime tijd een begrip op de Nederlandse markt. De geweldige verbrandingstechniek zorgt voor een helder zicht op het vuur. De afwerklijst is ook op maat te bestellen, zodat deze haarden in veel situaties toe te passen zijn.

 

Al deze haarden van Lotus zijn te voorzien van een directe beluchting, zodat ze in alle type woningen te plaatsen zijn. Laat u voorlichten door een dealer, kijk voor de dichtstbijzijnde op www.haardenimport.nl.

Meer van :

avatar
terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent