wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   woonkamer  /  haard-kachel  /   finovens-houtkachels

Finovens houtkachels

  • Fotocollectie
  • Fotocollectie
  • Fotocollectie
  • Fotocollectie

Accukachel heeft veschillende warmte-accumulerende houtkachels, aangeduid als Finoven. Op verzoek kan Accukachel voor elke situatie een maatwerk houtkachel leveren.

Houtkachel Accukachel

Finovens houtkachel van Accukachel®. Accukachel: warmte-accumulerende houtkachel.Er zijn diverse benamingen voor warmte-accumulerende houtkachels. In principe zijn ze allemaal met tegenstroom- en/of zijwaartse-rookgaskanalen uitgerust. De aankleding geeft de vaak het type-aanduiding weer. Bijvoorbeeld speksteenkachel, tegelkachel (keramisch of tichels), of leemkachel.

De werking is in principe gelijk: het zijn allemaal warmteopslag-kachels, waarvan de massa (gewicht) van de Finoven de stookcyclus bepaald en het moment van warm worden c.q. het afkoelen van de kachelmantel.

Accukachel heeft veschillende Finoven-modellen (www.accukachel.nl/index.php/finoven-leemkachel.html) n.l. de Zuil, Junior, Duo en Schouw. Er is ook nog een tussenmodel: de Duo. Dit is een combinatie van de Zuil en de Schouw, waardoor de deur uit het midden komt. De opbouw van de binnenhaarden is standaard maar de buitenmantel en afwerking is flexibel.

Het is onder meer mogelijk de kachel te verlengen tot het plafond, een zitbank of houtnis aan te bouwen. Er is zelfs al een Leemkachel geïntegreerd in een trap. Ook de afwerking is aan u, leemstuc-tadelakt of kalk, met afgeronde hoeken of strak.

Op verzoek kan Accukachel voor elke situatie een maatwerk houtkachel leveren.

 

Meer van :

avatar
terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent