wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   woonkamer  /  gordijnen  /   houten-jaloezieen---natuurlijke-look-in-je-woonkamer

Houten jaloezieën - natuurlijke look in je woonkamer

Veel mensen denken bij jaloezieën nog aan het saaie aluminium type dat je vroeger veelal in kantoorruimtes tegenkwam.

  • Fotocollectie

Bron foto

In de ontwikkeling van jaloezieën zijn echter grote stappen gezet, en deze vorm van raamdecoratie vormt dan ook wel een van de grootste woontrends van de afgelopen tijd. Een andere trend van de afgelopen jaren is dat in het interieur de nadruk veel meer is komen te liggen op natuurlijke materialen. Dit gecombineerd verklaart de grote populariteit van houten jaloezieën. Of je nu een modern Scandinavisch, industrieel of minimalistisch interieur hebt, of dat de stijl meer klassiek, romantisch of landelijk is, houten jaloezieën passen werkelijk overal.

Een toevoeging aan ieder interieur

Houten jaloezieën zijn tegenwoordig in allerlei houtsoorten, kleuren en lamelbreedtes verkrijgbaar. Door je goed te oriënteren en je te laten adviseren kan deze raamdecoratie uiteindelijke perfect passen bij de gekozen interieurstijl. De klassieke lamelbreedte van 35 millimeter in een koele kleur maakt bijvoorbeeld een modern en strak interieur helemaal af. Een bredere lamel van bijvoorbeeld 70 millimeter voegt juist nog meer sfeer, warmte en gezelligheid toe aan de sfeer binnen in klassieke of landelijke interieurs.

Functionele eigenschappen van houten jaloezieën

Eigenlijk doe je houten jaloezieën tekort door deze als raamdecoratie te bestempelen. Ze hebben immers ook erg fijne functionele eigenschappen. Zo kun je binnenshuis met (half) geopende jaloezieën wel genieten van het uitzicht buiten, maar is er ook privacy doordat andere mensen niet gemakkelijk van buiten naar binnen kijken. Jaloezieën houden daarnaast ook nog eens fel zonlicht buiten en geven de mogelijkheid de hoeveelheid licht dat binnenvalt te doseren. Wanneer de jaloezieën geopend zijn laten ze frisse lucht ter ventilatie binnen, terwijl ze in de winter juist een isolerende functie hebben en kou buitenhouden.

Wil jij mooie houten jaloezieën op maat bestellen, dan kun je hiervoor terecht bij INhuisplaza. Hier kun je jaloezieën van vele merken, lamelbreedtes, houtensoorten en kleuren bestellen tegen een scherpe prijs.

Tags: houten jaloezie jaloezieën rolgordijn rolgordijnen

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent