wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   woonkamer  /  gordijnen  /   geef-je-interieur-een-make-over-met-rolgordijnen-op-maat

Geef je interieur een make-over met rolgordijnen op maat

Is je interieur aan opfrissing toe, maar het is te vroeg voor nieuwe meubels of grote schilderwerken? Dan zijn rolgordijnen op maat de perfecte oplossing.

  • Fotocollectie

Dankzij onze tips kan je een hele nieuwe look geven aan je interieur, zonder grote kosten of vervelende werken.

Met de goede maat begonnen is half gewonnen

Om je opfrissing te doen slagen, moet je natuurlijk goed voorbereid en doordacht tewerk gaan. Er zijn verschillende elementen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van rolgordijnen. In de eerste plaats raden we je aan te kiezen voor een rolgordijn op maat. Een rolgordijn op maat geeft je interieur direct een stijlvolle, nette uitstraling. Helemaal anders dan die slordige indruk die je krijgt met een gordijn op fabrieksmaat, dat –uiteraard- altijd net ietsje te smal of te kort is.

Kiezen met je hoofd en met je hart

Kiezen met je hoofd doe je door goed na te denken over de functie van je rolgordijn op maat. Moet het gordijn inkijk tegenhouden, zonlicht weren of de ruimte verduisteren? Voor elke functie is er een geschikte stof. Denk hier zeker aan als je je rolgordijn bestelt. Maar wanneer je over de stijl en de sfeer nadenkt die je aan je interieur wilt geven, volg dan je hart. Als je je klassieke gordijnen vervangt door rolgordijnen op maat, krijgt je interieur direct een frisse, moderne look. Hou je van een strakke en sobere stijl die doet denken aan een Scandinavisch interieur, kies dan voor een effen rolgordijn in een lichte kleur.

Hou je eerder van een landelijke stijl of verkies je een mix van stijlen, dan zal een effen rolgordijn misschien te strak ogen. Durf gezelligheid gerust laten primeren boven design. Dat kan je doen door een rolgordijn te kiezen met een patroon in zachte tinten. Ga niet voor een drukke print, want dat doet een ruimte kleiner lijken. Denk er ook aan dat verticale strepen een ruimte hoger laten lijken en horizontale strepen laten een ruimte dan weer breder lijken. Als je twijfelt over een kleur of print, kan je altijd eerst een kleurstaal bestellen.

En dan de finishing touch

Wil je nog dat ene stapje verder gaan? Dan is dit zeker iets voor jou. Je kan op je rolgordijn ook je eigen foto of tekst laten printen. Zo kan je de hele dag door wegdromen met je favoriete vakantiefoto op de achtergrond. Kies voor zachte kleuren, zodat het aangenaam blijft om naar te kijken. En wil je graag een extra bestemming geven aan je rolgordijn? Een verduisterend rolgordijn kan je ook als projectiescherm gebruiken. Gordijn afgerold, beamer aan, popcorn bij de hand en je hebt in geen tijd je eigen cinema!

Waar kies jij voor? Rolgordijnen op maat of toch de vouwgordijntjes? We horen het graag van je!

Tags: rolgordijn rolgordijnen gordijn gordijnen

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent