wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   woonkamer  /  gordijnen  /   duo-rolgordijnen

Duo rolgordijnen

Gordijnen kunnen een grote invloed hebben op de sfeer in een woning. De combinatie van de warme kleuren en de lichtinval zorgen voor veel gezelligheid.

  • Fotocollectie

Duo rolgordijnen zijn tegenwoordig heel populair en geschikt voor elk interieur. Een duo rolgordijn (ook wel eens roljaloezie genoemd) is een gordijn dat bestaat uit twee verschillende lagen stof die over elkaar kunnen bewegen. Deze twee stoflagen bestaan uit afwisselend transparante en niet-transparante banen.

Door de stoflagen langs elkaar heen te laten bewegen kan je spelen met de lichtinval. Zo bepaal je zelf op een handige manier de transparantiegraad van je rolgordijn. Je kan opteren voor volledig gesloten, gedeeltelijk open of volledig open. Wie kiest voor volledig open, geniet van maximale lichtinval maar beperkt wel de inkijk van buitenaf. Er ontstaat afhankelijk van de positie van de banen telkens een ander decoratief effectief met een wisselende lichtinval. Met een duo rolgordijn kies je dus op een heel eenvoudige manier voor de privacy die jij wenst. Mede dankzij de sfeervolle en praktische mogelijkheden past een duo rolgordijn in zowel klassieke als moderne interieurs.

De bediening van de rolgordijnen gebeurt doorgaans met behulp van een geruisloze kettingmechaniek. Wie optimaal gebruikscomfort belangrijk vindt, kan ook opteren voor gemotoriseerde roljaloezieën. Hierbij wordt de stille motor proper weggewerkt in het oprolsysteem zodat hij niet zichtbaar is. Volledig opgetrokken zitten de rolgordijnen opgeborgen in een aluminium cassette.

Deze rolgordijnen kunnen meestal op maat besteld worden. Doorgaans wordt bij de gordijnen een eenvoudige handleiding geleverd die ervoor zorgt dat je deze rolgordijnen gemakkelijk zelf kan plaatsen.

Tags: duo rolgordijn rolgordijnen gordijn gordijnen

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent