wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   woonkamer  /  gordijnen  /   colourblocking-voor-het-raam

Colourblocking voor het raam

Gordijnenlabel A House of Happiness, lanceert najaarscollectie 2011.

Gordijnenlabel A House of Happiness, lanceert najaarscollectie 2011.

Het Nederlandse gordijnen- en decoratielabel 'A House of Happiness' lanceert op 1 augustus vier nieuwe najaarscollecties. De collectie is te zien in de showroom in Leeuwarden. De modetrends voor het najaar, getoond op internationale catwalks, zijn duidelijk terug te zien in de nieuwe gordijnencollectie. Zo wordt gewerkt met colourblocking, dit is het combineren van uitgesproken kleuren bijvoorbeeld fris geel met violetpaars. Ook krijgen retrokleuren zoals celadon en jeansblauw een nieuw leven ingeblazen en wordt er veel gebruik gemaakt van natuur- en bloemmotieven. De gebruikte materialen zijn met name polyester stoffen die er uit zien als natuurlijke stoffen zoals linnen.

Tijdens bezoeken van de ontwerpers van het gordijnenmerk aan toonaangevende, internationale beurzen op het gebied van interieur en stoffen worden de nieuwe trends gespot. Ontwerpster Mascha Bos: 'Wij reizen veel en kijken dan naar de lokale trends; hoe gaan de mensen gekleed en hoe zien de restaurants en belangrijke modewinkels eruit. De huidige Scandinavische trend in de Homers collectie hebben wij gespot tijdens een recent bezoek aan Kopenhagen.' Inspiratie voor de basis collectie Secc is opgedaan in Milaan, waar veel basic, stoere stoffen in indigoblauw en steenachtige kleuren gecombineerd worden met verweerd cognackleurig leer en warm rood kersenhout.

De nieuwe collectie
De vier 'A House of Happiness' collecties breiden de bestaande collecties Trevor & York, Artende, Homers en Secc uit met de thema's: Vintage Flower, Stylissimo, Scandinavian Breeze en Spicy Summer.

Het hoofdthema in de Trevor & York collectie is Vintage Flowers. De 100 procent katoenen stoffen zien eruit als linnen en zijn bedrukt met klassieke bloemen en strepen. Beelden die ook terug te zien zijn op de catwalk. Belangrijke accentkleuren zijn grijs, taupe, oudroze en violet.

In het moderne label Artende brengt Stylissimo de 'colourblocking' trend. Inspiratie hiervoor is gehaald uit het huidige modebeeld waar veel uitgesproken kleuren met elkaar gecombineerd worden. De gebruikte dessins in deze collectie zijn gestileerde elementen uit de natuur zoals grassen, boomschors, golven en bloemen.

Het label Homers heeft zich laten inspireren door Scandinavische invloeden (Scandinavian Breeze). Dit is terug te zien in een heldere en frisse collectie waar wit wordt gecombineerd met vollere pasteltinten zoals celadon. De dessins zijn 'speels en eenvoudig vormgegeven'. Retrokleuren zoals celadon, olijfgroen en jeansblauw vallen op in de Homers-collectie. Het jeansblauw wordt binnen Homers ook vaak gecombineerd met oranje en gebrand rood.

De kleuren in de basiscollectie Secc zijn voornamelijk natuurlijke tinten, denk hierbij aan natuurlijke linnenkleuren. Deze worden gecombineerd met accenten paars, denim en gebrand rood. Dit levert een warm kleurenpalet op. Niet voor niets heet deze collectie van Secc, Spicy Summer.

Stoffen
De 'linnenlook' is nog steeds een duidelijke trend. De stoffen ogen natuurlijk, maar zijn gemaakt van polyester wat makkelijk is in onderhoud. De collectie beschikt ook over ivoorkleurig transparante stoffen met ausbrennerdessin, dit zijn stoffen waarin delen zijn uitgebrand waardoor er stukken doorschijnen. De nieuwe collectie beschikt ook over comfortabele stoffen van velours en chenille. Voor wie de veiligheid in huis wil verhogen, voorziet elke collectie in een aantal brandwerende stoffen. Hiervoor zijn speciale garens gebruikt die minder snel ontvlammen.

Publicatiedatum: 18 juli 2011

Meer informatie: www.vriesco.com

Tags: wonen woonkamer decoratie gordijn gordijnlabel house hapiness najaarscollectie

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent