Foto: 284174

BeoLab: Nieuwe surround sound-luidsprekers van Bang & Olufsen

Bang & Olufsen komt met een uitbreiding van de BeoLab-muurluidsprekers. De BeoLab 12-2 is, evenals de BeoLab 12-3, ontworpen door David Lewis Designers.

Bang & Olufsen komt met een uitbreiding van de BeoLab-muurluidsprekers. De BeoLab 12-2 is, evenals de BeoLab 12-3, ontworpen door David Lewis Designers.

De speakers zijn te gebruiken als een ultieme set rear- luidsprekers binnen een surround sound systeem.

 

De BeoLab 12-2 voegt zich bij de ietwat grotere BeoLab 12-3, deze werd eerder dit jaar gelanceerd als de eerste wandluidspreker speciaal ontworpen voor ruimtes met een flatscreen-televisie. De BeoLab 12-3 en 12-2 vormen samen een set-up voor surround geluid met een consistente designtaal en een ongeëvenaarde geluidsperformance. Achter de vloeiende lijnen van de nieuwe BeoLab 12-2 schuilt een groot vermogen. De ICEpower-versterkertechnologie levert maar liefst 320 watt.

Lering uit autobranche
Op basis van de uitgebreide ervaring van Bang & Olufsen met high-end in-car geluidssystemen om een helder basgeluid te produceren, werd gekozen voor de platte 6,5-inch CosCone-woofer. Door de woofer naar de muur te richten, wordt een optimale verspreiding van de lage frequenties gerealiseerd.

Tweeter
Een ingenieuze tweeter, uitgerust met de door Bang & Olufsen ontwikkelde Acoustic Lens Technology, maakt het geluidspectrum compleet. Deze fraai gevormde dynamo, die zich bevindt in de speaker, zorgt voor een 180 graden horizontale verspreiding van de hoge frequenties. Om de luisterbeleving nog verder te verbeteren, kan de BeoLab 12-2 omhoog of omlaag worden geplaatst.

De BeoLab 12-2 is uitsluitend verkrijgbaar bij de Bang & Olufsen-dealers vanaf 7 juni 2012. De prijs bedraagt € 2.810.

Publicatiedatum: 9 juni 2012

Meer informatie: www.bang-olufsen.com

Reacties