wonen.nl logo
aanmelden

Meer inspiratie?

Vraag hier gratis brochures aan
en laat je inspireren.

Wellness

Op zoek naar
een wellness-specialist?

Woonnieuws, trends en winacties in je mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Relaxen in een hottub is fijn en goed voor je.

Maar niet iedereen kan zich die luxe veroorloven. Of toch wel?

Download gratis de Wonen.nl - app.

En laat je inspireren door onze magazines!

Zwembadverwarming zorgt ervoor dat het water van je zwembad altijd een prettige temperatuur heeft. Onderuit zakken doe je waarschijnlijk liever in een zwembad dat goed is verwarmd, waar fanatiek trainen in water met een lagere temperatuur prettiger is. En wat is er fijner dan een verfrissende duik op een hete zomerdag. Energiebesparend zijn de solarsystemen. Dit type zwembadverwarming benut het zonlicht om het water van het zwembad te verwarmen. Een milieuvriendelijke en zuinige manier van zwembadverwarming dus! Daarnaast kun je je zwembad ook verwarmen met een elektrische zwembadverwarming en door middel van een warmtepomp.

Elektrische zwembadverwarming

Bij het opwarmen van het zwembad via een elektrische verwarming wordt er veel stroom verbruikt. De aanschaf van het dit zwembadverwarming is niet. Dus als je slechts af en toe enkele graden wil verwarmen in je zwembad is dit een efficiënt systeem. Doordat er enkel elektrische energie gebruikt wordt, kan de elektriciteitsrekening flink oplopen als je hiermee continu wilt verwarmen.

Zwembadverwarming: warmtepomp

Wanneer je een warmtepomp als zwembadverwarming gebruikt, wordt er deels elektriciteit en deels de energie die lucht zit gebruikt om warmte te creëren. Hierbij wordt er warmte uit de lucht gehaald en dit wordt vervolgens aan het zwembadwater doorgegeven. Voor het doorgeven van de warmte van de lucht naar het zwembadwater. Dit gebeurt via een ingebouwde warmtewisselaar. Hiervoor is dan wel een bepaalde hoeveelheid elektrische energie nodig. Dit systeem is echter zuiniger dan zwembadverwarming met behulp van enkel elektrische energie.

Solar zwembadverwarming

Solar zwembadverwarming, zwembadverwarming op zonne-energie, is een goedkope manier om het water van je zwembad te verwarmen. De aanschafkosten van dit type zwembadverwarming zijn relatief laag en er zijn geen gebruikskosten. Een ideale methode om bij mooi weer je zwembadwater sneller te verwarmen. Het water wordt opgewarmd doordat de zwembadpomp het water door de verwarmingselement transponeert. Afhankelijk van de grootte van je zwembad kan het zijn dat je meerdere solar verwarmingselementen nodig heeft. Solar zwembadverwarming is bovendien eenvoudig te installeren.

Energiezuinige verwarming, ook voor het zwembad!
NIEUWS

Energiezuinige verwarming, ook voor het zwembad!

Thercon, bekend als importeur van de Japanse General-warmtepompen in de Benelux, heeft ook een oplossing voor zwembaden in het assortiment.

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent