wonen.nl logo
aanmelden

Meer inspiratie?

Vraag hier gratis brochures aan
en laat je inspireren.

Wellness

Op zoek naar
een wellness-specialist?

Woonnieuws, trends en winacties in je mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Download gratis de Wonen.nl - app.

En laat je inspireren door onze magazines!

Tips voor een sauna bij jou thuis

Maar waar moet je rekening mee houden als je zelf een sauna wil?

Een zwembad is heerlijk, maar moet uiteraard wel goed onderhouden worden. Zodat je water schoon en fris blijft en heerlijk om in te zwemmen. De tips voor het onderhoud van je zwembad vind je Wonen.nl. Nadat je zwembad eenmaal gevuld is met leidingwater dient het zo snel mogelijk behandeld te worden met chloor shock. Dit is een extra hoge concentratie chloor die in poedervorm aan het zwembadwater toegevoegd wordt. Hierna dien je het onderhoud van je zwembad bij te houden met chloortabletten die je in de skimmer of in een aparte chloordoseer-drijver aan het water toevoegt. 

Onderhoud zwembad nodig?

Je kunt eenvoudig controleren of het water van je zwembad onderhoud nodig heeft door de chloorconcentratie en tevens de hardheid van het water eenvoudig controleren met speciaal daarvoor verkrijgbare strips. Deze strips dompel je in het water, waarna de verkleuring van de strip je vertelt of je water onderhoud nodig heeft. Met deze testkit kun je tevens de hardheid van het water bepalen. Ook als de ph-waarde niet in orde is, heeft je zwembad onderhoud nodig. Als de PH-waarde te laag is, moet je PH+ wederom in poedervorm aan het water toevoegen. Omgekeerd bij een te hoge PH waarde is er PH- verkrijgbaar om het probleem op te lossen.

Onderhoud zwembad: water verversen

Hoe goed je ook je best doet om het water schoon te houden, uiteindelijk zul je toch een keer het water moeten verversen. Al is het maar om alle opgehoopte chloor en nitraat delen in het water te verminderen. Bij dit type onderhoud van je zwembad kun je er voor kiezen het verdampte water bij te vullen. Heb je echter geen zwembad dat verwarmd is, dan kan het tijdens een zomer met veel regen gebeuren dat je wat water zult moeten wegpompen en dit moet verschonen met leidingwater.

Onderhoud zwembad: filter

Zorg dat je je zwembadfilter goed onderhoudt. Het is aan te raden om het filter van je zwembad te spoelen zodat de vuildeeltjes uit het filter verwijderd worden.

 

UV desinfectie een veiligere keuze voor zwembaden volgens Amerikaans onderzoek
NIEUWS

UV desinfectie een veiligere keuze voor zwembaden volgens Amerikaans onderzoek

De stoffen die meestal worden gebruikt voor het desinfecteren van zwembadwater kunnen ernstige gevaren opleveren voor de gezondheid van de baders

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent