wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   vloer  /  pvc-vinyl  /   waarom-een-pvc-vloer-een-optie-is

Waarom een PVC vloer een optie is?

Bent u van plan om een nieuwe vloer in uw woonhuis aan te brengen? Heeft u wel eens gedacht aan een PVC vloer?

  • Fotocollectie

Veel mensen zijn niet bekend met de vele voordelen van een PVC vloer.

Wat is een PVC vloer?

PVC vloeren zijn parketvloeren die niet van hout zijn gemaakt. Ze zijn gemaakt van kunststof en bestaan uit diverse lagen PVC. Maar wat is PVC? Dit is een afkorting voor polychlooretheen. Deze stof wordt onder meer gebruikt voor producten zoals buizen, kozijnen en regenkleding. Het materaal wordt ook wel aangeduid als vinyl. PVC vloeren vormen vooral een alternatief voor laminaat, parket en natuursteen.

Vele voordelen

Een PVC vloer biedt u veel voordelen. De vloer is vooral heel veelzijdig. Een dergelijke vloer is in de meest uiteenlopende kleuren en patronen verkrijgbaar. Daarnaast beschikken de vloeren over een krasvaste toplaag waardoor de vloer een lange levensduur heeft. Verder zorgen de vloeren voor een goede isolatie en de vinylvloer gemakkelijk schoon te maken. Onder de toplaag zit een vochtwerende HDF tussenlaag. De onderlaag is gemaakt van kurk waarmee het loopgeluid erg prettig is. De kunststofvloeren zijn waterbestendig. Ze kunnen dus ook in de badkamer, keuken of toilet worden aangelegd.

Soorten PVC vloeren

Er bestaan veel verschillende soorten PVC vloeren. Het ligt helemaal aan uw eigen wensen voor welke vloer u kiest. We noemen hieronder enkele soorten vloeren.

Klik PVC

Dit is de meest eenvoudige PVC vloer. De vloerdelen worden in elkaar geklikt. Dit werkt hetzelfde als bij een laminaatvloer. De vloer kan zwevend worden gelegd. Hierdoor is de vloer makkelijk te verplaatsen wanneer u gaat verhuizen of gaat verbouwen. Het voordeel is ook dat de vloer (doordat het geklikt is) gemakkelijk uit elkaar te halen is wanneer het niet goed is gelegd.

Zelfklevende PVC vloer

Bij deze vloer hoeft u alleen maar een stickervel te verwijderen zodat de stroken op de ondervloer kunnen worden geplakt. De zelfklevende vloer is gemakkelijk op maat te knippen omdat de stroken niet erg dik zijn. Zonder zaag of lijm kunt u de vloer gaan leggen. Houd er wel rekening mee dat deze voer over het algemeen wat minder goed hecht aan de ondergrond.

Verlijmde PVC vloer

Wanneer u een vloer wilt die zeer goed hecht aan de ondergrond, dan kunt u voor een vastgelijmde PVC vloer kiezen. Deze vloer blijft zeer stevig liggen. Daarnaast is het leggen makkelijke te corrigeren. Nadeel is wel dat de vloer lastiger te verwijderen is omdat de lijmresten moeten worden verwijderd.

Tags: pvc vloer vloeren laminaat parket zelfklevend verlijmd klik

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent