wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   vloer  /  pvc-vinyl  /   jong-hollands-designtalent-van-forbo-stelt-zich-voor

Jong Hollands designtalent van Forbo stelt zich voor

Leonie Anholts is sinds twee jaar als designer vinyl werkzaam bij Forbo Flooring.

  • Fotocollectie

Ze ontwierp onder andere de nieuwe Sphera collectie die onlangs op de markt kwam, en die van scratch af ontwikkeld werd en geproduceerd wordt in de ultramoderne nieuwe ‘zero-waste’ fabriek van Forbo Flooring in Coevorden. Sphera is een collectie homogeen (of eenlaags) vinyl van Forbo Flooring. Dit zijn extra sterke vinylvloeren met een lage indrukgevoeligheid (zware dingen zoals een kast laten dus geen deuk achter in de vloer, red.). Hieronder stelt Leonie zich even voor.

'In 2014 ben ik afgestudeerd als allround stylist aan de Academie Artemis (stylingopleiding op het gebied van interieur, mode, media en food, red.) in Amsterdam waar ik me heb gespecialiseerd in het visualiseren van trends, trend-forecasting en conceptontwikkeling voor de praktijk. Tijdens mijn opleiding heb ik een voorliefde voor interieur ontwikkeld. 

Na mijn studie heb ik eerst een tijdje als freelancer gewerkt (fotograaf en grafisch vormgever). Daarnaast hield ik me bezig met het ontwerpen van sieraden. Waar ik in deze periode behoefte aan kreeg, was het gezamenlijk werken in een team. Een groep mensen waarin iedereen samenwerkt en met zijn eigen expertise een project naar een hoger niveau trekt. Dat vond ik in mijn baan bij Forbo.

Dat de wereld soms klein is, blijkt wel uit het volgende: toen ik naar aanleiding van mijn sollicitatie bij Forbo was, herkende Dorothé Kessels (hoofd design vinyl bij Forbo, red.) en ik elkaar meteen. Tijdens mijn eindexamenpresentatie in Amsterdam, beoordeelde Dorothé als één van de gecommitteerden namelijk mijn werk. Nu werken we samen in hetzelfde team en leer ik veel van al haar kennis en ervaring over producten, de markt, collecties, hoe deze opgebouwd worden en hoe je een goede balans creëert.

Toen ik in dit project in stapte, was alles nieuw voor mij, maar eigenlijk gold dat voor iedereen. Toch was er al heel veel kennis in huis. Mijn collega’s waren behulpzaam en bereid hun kennis met mij te delen, zodat ik al heel snel kon gaan meedenken. Ik kan me oprecht geen fijner team wensen. Voor Sphera waren we veel in het buitenland. Op dat soort momenten is het heel fijn dat het privé ook zo goed klikt.'

Tags: forbo flooring vinyl design sphera

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent