wonen.nl logo
aanmelden

Meer inspiratie?

Vraag hier gratis brochures aan
en laat je inspireren.

Nieuwe vloer?

Vraag hier gratis advies aan
van diverse specialisten.

Vloerenwinkel

De vloerenspecialist
bij jou in de buurt?

Woonnieuws, trends en winacties in je mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Download gratis de Wonen.nl - app.

En laat je inspireren door onze magazines!

Vier tips voor het kiezen van de perfecte vloer.

Lees ze hier.

Vloeren zijn één van de belangrijkste sfeermakers in een woon- of werkomgeving. Of de vloer nu van hout, steen, linoleum of tapijt is, de afwerking met plinten en is net zo belangrijk. Plinten geven een extra accent aan elke ruimte en vergroten het ruimtelijk gevoel. Een plint is onder meer verkrijgbaar in MDF en hout. De overgang van wand naar vloer is meestal voorzien van een plint. Deze plinten raken nogal eens beschadigd. Soms ontkom je er niet aan om de gehele plint te vervangen, omdat de beschadiging te groot is. Vaak geeft dit veel rommel en nogal wat sloopwerk. Let er bij zo’n sloop wel op of er achter de plint misschien een elektriciteitsgootje zit, want daar moet je natuurlijk voorzichtig mee omgaan.

MDF plinten

MDF plinten zijn in diverse diktes te krijgen. Voordat je de plint gaat bestellen, is het raadzaam de ruimte tussen de muur en de vloer op te meten. Houd er rekening mee dat de plint de ruimte tussen de vloer en muur moet overlappen. Deze ruimte is met name bij houten vloeren van belang, omdat hout gaat werken. Hierdoor kan de ruimte tussen de muur en vloer nog iets groter worden. Bij de MDF plinten kun je het beste zowel de binnen- als buitenhoeken verstek zagen. Als je een rechte plint wilt plaatsen kun je ervoor kiezen om de binnenhoek niet in verstek te plaatsen.

Massief houten plinten

Massief houten plinten zijn in veel verschillende diktes verkrijgbaar. Meet voordat je gaat bestellen de ruimte tussen de muur en de vloer op. Zorg ervoor dat de plinten de ruimte tussen de muur en de vloer overlapt. Vooral bij een houten vloer is overlapping van de plinten noodzakelijk omdat de vloer altijd nog iets kan gaan werken, waardoor de ruimte tussen de muur en vloer iets groter kan worden. Voor montage kun je kiezen tussen schroeven met een verzonken kop of een bolle kop. De muur eerst voorboren en de gaten voorzien van een plug, afhankelijk van de soort wand. Als je kiest voor een schroef met verzonken kop: de plinten zodanig voorboren, dat de schroef verzonken kan worden in de plinten. Kies je voor een schroef met bolle kop: boor de plinten dan zodanig voor dat de bolle kop mooi aansluit op de plinten. Om het geheel af te maken: draai alle schroefkoppen in dezelfde stand. Gebruik altijd zilver of koperkleurige schroeven, met een maat van ongeveer 4 x 50 millimeter.

Nieuw bij Orac®: Sx171, de perfect waterbestendige en overschilderbare overzetplint
NIEUWS

Nieuw bij Orac®: Sx171, de perfect waterbestendige en overschilderbare overzetplint

Je wil oude plinten verbergen? Elektriciteitskabels wegwerken? Of je had graag plinten in dezelfde kleur als de muur?

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent