wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   vloer  /  parketvloer  /   houtambacht-visgraatparket-modern-product-met-klassieke-schoonheid

Houtambacht visgraatparket: modern product met klassieke schoonheid

Houtambacht blaast met visgraatparket klassieker nieuw leven in.

Houtambacht blaast met visgraatparket klassieker nieuw leven in.

Visgraatparket is sinds mensenheugenis de luxueuze vloerbekleding bij uitstek en werd vroeger enkel in de beste woningen toegepast vanwege de weelderige uitstraling. Desondanks het prachtige patroon en de mooie uitstraling hadden deze vloeren ook nadelen. Het parket kon enkel gelijmd en genageld worden op onderparket, dit hield in dat de vloer na plaatsing op de werf afgewerkt moest worden. Dit duurde lang, veroorzaakte veel stof en de vloer had altijd een geschuurd oppervlak met opgestopte nagelgatjes. Wat is er dan anders aan het visgraatparket van Houtambacht?

 

Het grote verschil met vroeger is dat Houtambacht momenteel visgraatparket maakt als samengesteld plank, dit wil zeggen dat de plank opgebouwd is uit een onderlaag in multiplex en een toplaag in Frans Eiken. Dit resulteert in zelfdragende planken die rechtstreeks op de ondervloer verlijmd kunnen worden, zelfs in combinatie met vloerverwarming. De planken worden in het atelier plaatsingsklaar afgewerkt zodat er op de werf geen nabehandeling meer hoeft te gebeuren, wat resulteert in een propere en snelle plaatsing. Doordat de afwerking machinaal in het atelier gebeurt kan de beschermingslaag onder hoge druk geplaatst worden, hierdoor is de vloer vuil en waterafstotend en kan hij zelfs in keuken en badkamer geplaatst worden. Omdat het oppervlak na plaatsing niet meer geschuurd hoeft te worden, zijn er andere oppervlakte behandelingen mogelijk die reeds in het atelier voorzien worden zoals borstelen en verouderingen. Zo komt er terug leven en variatie in een eeuwenoude klassieker!

Samengesteld visgraatparket van Houtambacht kan gemaakt worden op variabele diktes, breedtes en lengtes. Het is dan ook de trend om van deze nieuwe mogelijkheden qua maatvoering gebruik te maken. Planken van een halve meter lengte kunnen met gemak in dit patroon gelegd worden, iets wat vroeger ondenkbaar was. Door in grote patronen te werken krijgt u de unieke uitstraling van weleer en behoudt u toch een rustig effect dat mooi bij de rest van uw interieur past.

Meer informatie: www.houtambacht.be

Publicatiedatum: 07 juli 2012

Tags: wonen vloer parket houtambacht visgraatparket parketvloer parketvloeren vloeren visgraat samengesteld plank

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent