wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   vloer  /  natuursteen  /   natuursteen-in-klassieke-stijl

Natuursteen in klassieke stijl

In een klassiek interieur vind je veel invloeden uit de Renaissance zoals ornamenten, zuilen en decoratief meubilair.

  • Fotocollectie

Typerend voor deze statige en elegante woonstijl is luxe en overdaad. Zware gordijnen van velours, grote kroonluchters, donkere houtsoorten en massief natuursteen op de grond. Gouden en zilveren accenten worden ook vaker toegepast, net als kristal of glas.

Moderne twist

Denk bij een klassieke stijl niet alleen aan ouderwets, want tegenwoordig wordt de klassieke woonstijl steeds moderner. Klassieke elementen worden op een eigentijdse manier toegepast door te kiezen voor een interieur met royale meubels, luxe leersoorten, hoogglans zwarte lak en moderne kroonluchters.

Balans in de overdaad

Er is veel variatie mogelijk in de klassieke stijl, maar de nadruk wordt altijd gelegd op harmonie en symmetrie, die balans brengen in de overdaad. Zorg ervoor dat het meubilair in kleur en materiaal met elkaar in overeenstemming is en gebruik niet teveel verschillende accessoires.

Klassiek marmer bij deze stijl

In bevloering voor een klassieke stijl is veel mogelijk. Waarschijnlijk is één van de eerste vloeren waar je aan denkt een witte glanzende marmeren vloer zoals je die nog wel eens in statige herenhuizen in de entree tegenkomt. Wit marmer past bij uitstek bij een klassieke stijl en wordt veel toegepast in de hal, badkamer en keuken.

Klassiek zwart-wit geblokt

Ongetwijfeld roept een zwart-wit geblokte vloer in de hal van bijvoorbeeld Belgisch hardsteen of zwarte marmer gecombineerd met witte marmer de klassieke sfeer van vroeger op.

Maar je kunt ook denken aan een marmeren vloer in klassiek rood...

Kalksteen van weleer

Vind je een vloer van marmer te glad en te glanzend, dan past een kalksteen vloer misschien beter bij jouw interieur. Kalksteen is ontstaan door de opeenhoping van kalkhoudende stoffelijke overblijfselen van in zee levende organismen. Daarom vind je in kalksteen tegels vaak fossielen terug, zoals schelpen, zeeslakken en andere schaaldieren.

Ruim assortiment

In de collectie heeft Nibo Stone een zeer ruim assortiment van dit sedimentgesteente in diverse warme zandkleuren. De oppervlakte van de tegels is in verschillende afwerkingen verkrijgbaar. Zo kunt u kiezen voor een verouderde uitstraling of juist voor een strakkere variant.

Klassieker onder de vloeren

Daarnaast mag in het assortiment natuurlijk niet de klassieker onder de natuursteen vloeren ontbreken: De blauwe hardsteen uit België. De vloertegels worden al eeuwenlang toegepast en vormen een mooie basis voor een klassiek interieur.

Er is dus een ruime keuze in natuursteen vloeren in klassieke stijl. Bezoek de inspiratiecenters waar de vloeren op grote oppervlaktes zijn gelegd. Zo krijg je een goed beeld van hoe de vloer er bij jouw thuis uit komt te zien.

 

Tags: natuursteen natuurstenen vloer vloeren nibo stone klassiek

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent