wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   vloer  /  natuursteen  /   idea-marmervloer

  • Fotocollectie
  • Fotocollectie
  • Fotocollectie
  • Fotocollectie

Productomschrijving

Marmer ontstaat door metamorfose (verandering) van kalksteen en bestaat uit zeer puur calciumcarbonaat. Vanwege zijn eigenschappen is marmer zeer gewild als bouwmateriaal en in de beeldhouwkunst. De temperaturen en drukken die nodig zijn om kalksteen om te vormen in marmer zijn dermate hoog dat eventueel de in kalksteen aanwezige fossielen vernietigd worden.
In de bouwwereld wordt de term marmer ook wel gebruikt voor andere bruikbare kalkachtige en niet-kalkachtige steensoorten. Het woord "marmer" komt van het Griekse woord "marmaros" dat "glanzende steen" betekent.
Marmer is een kostbare bouwsteen. Er zijn vele kalksteen soorten, die (onterecht?) ook marmer worden genoemd. Voorbeelden hiervan zijn o.a. Trani en Jura marmer. Ook dit zijn metamorfe gesteenten en worden gegroepeerd onder “met marmer verwante kalksteen”.
 
Kalksteen
Kalksteen is sedimentair gesteente dat ontstaat door de opeenhoping van (kalkhoudende) stoffelijke overblijfselen van in zee levende organismen. Daarmee bestaat kalksteen voornamelijk uit calciumcarbonaat (CaCO3) en vindt men er regelmatig fossielen in terug (schelpen, ammonieten, e.d.).
 

Impressie

 
 

Meer van :

avatar
terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent