wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   vloer  /  kunststofvloer  /   flotex

Flotex

  • Fotocollectie

Forbo Flooring heeft in samenwerking met ontwerper Maarten Ponjée een nieuwe Flotex vloer op de markt gebracht die gebruikmaakt van augmented reality (AR).

Flotex vloer - Forbo Flooring

De layer app brengt de vloer letterlijk tot leven. Zo vliegen de vlinders je levensgroot om de oren. Ponjée heeft de AR-gimmick bedacht met het idee dat er ook functionaliteit aan vastgeknoopt zou kunnen worden. Zo zouden de vlinders je in een hotel bijvoorbeeld kunnen leiden naar je kamer, de sauna of het restaurant.

De vloer is geïnspireerd op het boek ‘De ontwikkeling van rupsen, vlinders en insecten’ van de botanische tekenares Anna Maria Sybilla Merian dat in 1665 verscheen. Ponjée was geraakt door de enorme schoonheid en precisie van de tekeningen. De app speelt daarop in en geeft een Alice in Wonderland-effect met vlinders van wel een meter groot die om je heen cirkelen. De AR-applicatie opent met een verhaaltje over Merian. De designvloer wordt geleverd in vier kleurvarianten, maar kan volgens Ponjée eenvoudig worden ingepast in elke huisstijl.

Flotex is een high-tech vloerbedekking die oogt als tapijt en warm en comfortabel aanvoelt, maar zonder de (onhygiënische) nadelen van een zachte vloer. Zo kan de vloer nat gereinigd worden. Daarnaast vangt Flotex met haar 80 miljoen vezels per vierkante meter fijnstof, huisstofmijt en allergenen die vervolgens eenvoudig opgezogen kunnen worden. De collectie biedt verder ongekende mogelijkheden qua kleur en dessin. Bovendien kent de veerkrachtige, duurzame vloer (67 procent gerecycled materiaal) superieure antislip eigenschappen en akoestische kwaliteiten.

Maarten Ponjée is directeur van Eyedicted, een designstudio met een voorliefde voor het ontwerpen van patronen/motieven voor muren, lampen, vloeren, banken, bedden, maar ook mensen (textiel). De inspiratie komt daarbij vaak uit de natuur.

Voor veel meer informatie over Maarten Ponjée en de Flotex vloer zie www.eyedicted.com en www.forbo.com.

Flotex vloer in beeld

Meer van : Forbo Flooring

avatar
terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent