wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   verbouwen  /  wand-plafond  /   tips-kantoorinrichting

Tips kantoorinrichting

  • Fotocollectie

Het Nieuwe Werken, je eigen bedrijf beginnen: we werken steeds vaker thuis. Wij geven tips om thuis je eigen kantoor in te richten.

5 tips om je eigen kantoor aan huis te creëren

Het Nieuwe Werken, je eigen bedrijf beginnen: we werken steeds vaker thuis. Om zo productief mogelijk te zijn, is het belangrijk dat je je goed kunt concentreren. Waar dat op kantoor vaak vanzelf gaat omdat iedereen aan het werk is, ligt afleiding thuis op de loer. Daarom geven wij tips om thuis je eigen kantoor te creëren.

#1 Bepaal de ruimte waarin je gaat werken
Heb je een aparte kamer tot je beschikking die momenteel niet wordt gebruikt? Dan is de keuze snel gemaakt. Soms is de ruimte echter beperkt, en moet je met een creatievere oplossing komen. Denk bijvoorbeeld aan het uitmesten van de garage om je werkplek te creëren of ga voor een luxe tuinkantoor. Heb je deze mogelijkheden niet? Kies dan voor een plek in je woonkamer waar je rustig kunt zitten en creëer zoveel mogelijk een aparte ruimte.

#2 Een praktische basis: muren, vloer en plafond
Zodra je hebt gekozen in welke ruimte je gaat werken, is het tijd om te gaan klussen. Een rustige kleur op de muren doet het altijd goed. Hou je meer van iets opvallends? Uit onderzoek is gebleken dat rood je concentratie verhoogt, terwijl blauw juist bijdraagt aan meer creativiteit. Daarnaast is een gladde vloer met het oog op een bureaustoel met wieltjes én het schoonmaken de meest praktische oplossing. En het plafond? Een aluminium plafond vraagt minimaal onderhoud, is vochtbestendig en ziet er mooi uit. Heb je extra aansluitingen nodig om te werken? Dan werk je de bedrading eenvoudig weg onder je plafondpanelen.

#3 Ga op zoek naar de juiste meubels
Wanneer je de hele dag thuis werkt, is het belangrijk dat je comfortabel zit. Een stevig, verstelbaar bureau en een prettige bureaustoel zijn onmisbaar. Let er bij de aanschaf op dat je passende meubels koopt, vooral als je weinig ruimte heb. Plaats wat opbergkasten voor je administratie, een prullenbak en mooie decoratie en je bent klaar om aan de slag te gaan. Waar let je op bij het uitzoeken van de meubels? Natuurlijk op smaak, maar ook professionaliteit is een belangrijke pijler, vooral als je thuis klanten ontvangt. Je kantoor is dan immers je visitekaartje.

#4 Kies de juiste verlichting voor je werkzaamheden
Wat heb je allemaal nodig om te werken? Naast een laptop of pc, is het ook belangrijk om het juiste licht te hebben. Hoewel daglicht altijd het meest optimaal is, heeft niet iedereen de beschikking over grote ramen en zit de zon soms ver verscholen achter een grijs wolkendek. Goede verlichting is daarom van groot belang. Een bureaulamp licht je je werk bij, maar goed licht in de rest van de ruimte is minstens zo belangrijk. Met dimbare inbouwspots stem je de verlichting precies af op het moment van de dag en op je werkzaamheden.

#5 Maak het persoonlijk
Van een volledig steriel en karakterloos kantoor wordt niemand blij. Omdat je veel tijd doorbrengt op je werkplek, is het wel zo leuk om je werkplek in te richten naar je eigen smaak. Breng je bedrijfslogo aan op een prominente plaats, zet wat foto’s neer of hang een whiteboard op waar je op schrijft wat je die dag gaat doen. Buiten de persoonlijke touch die je je kantoorinterieur hiermee geeft, zorgt het ook voor wat extra inspiratie op de momenten dat je het nodig hebt.

Meer van : Luxalon Plafondsystemen (Hunter Douglas)

avatar
terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent