wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   verbouwen  /  wand-plafond  /   van-afvalproduct-naar-eco-vriendelijk-interieurproduct-van-het-jaar

Van afvalproduct naar eco-vriendelijk interieurproduct van het jaar

Wat ooit als afval na de productie van rietsuiker werd verbrand, wordt tegenwoordig als grondstof gebruikt bij de vervaardiging van deze zeer hippe en moderne 3d-wandpanelen.

Wat ooit als afval na de productie van rietsuiker werd verbrand, wordt tegenwoordig als grondstof gebruikt bij de vervaardiging van deze zeer hippe en moderne 3d-wandpanelen.

De 3d-wandpanelen zijn in verschillende modellen te verkrijgen en in de verenigde staten al door designers als eco-vriendelijk interieur product van het jaar verkozen.

 

Volgens Sanne Heesters van MyWallArt, fabrikant van de 3d-wandpanelen, kun je met recht spreken over een eco-vriendelijk designers product aangezien niet alleen de grondstof gerecycled is maar ook nog eens composteerbaar blijkt. Bij de winning van rietsuiker blijft een vezelachtig residu over wat ook wel bagasse wordt genoemd, met tot wel 3 oogsten per jaar is dit een van de meest hernieuwbare grondstoffen. Bij de productie van de 3d-wandpanelen wordt alleen gebruik gemaakt van water wat keer op keer hergebruikt wordt. Eco-Deco zouden we het kunnen noemen. Momenteel zijn er vier verschillende modellen te verkrijgen. MyWallArt werkte samen met 4 jonge ontwerpers van de Design Academy Eindhoven en kwam tot deze 4 totaal verschillende ontwerpen. Sanne Heesters is erg te spreken over de samenwerking en het eindresultaat: de 3d-wandpanelen geven een extra dimensie aan de wanden! Medio oktober zullen de panelen in Nederland verkrijgbaar zijn.

MyWallArt is een Nederlandse onderneming gevestigd in Eersel en Hong-Kong die zich bezig houdt met het ontwerpen, produceren en vermarkten van eco-producten bedoeld voor huis en interieur. Productmanager Sanne Heesters heeft als interieur ontwerpster de nodige ervaring op het gebied van noviteiten en de toepasbaarheid er van. MyWallArt hoopt met het op de markt brengen van deze 3d-wandpanelen een doelgroep te bereiken van hippe en moderne mensen die bewust kiezen.

Meer informatie: http://www.mywallart.nl.

Publicatiedatum: 14 september 2010

Tags: wonen muur muren MyWallArt wandpaneel wandpanelen wandbekleding eco 3d interieur

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent