wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   verbouwen  /  wand-plafond  /   luxalon-akoestiek

  • Fotocollectie
  • Fotocollectie

Verbeter de akoestiek in uw huis

Bent u muzikaal? Dan houdt u er wellicht van om thuis muziek te maken. U bespeelt bijvoorbeeld een instrument of zingt zelf graag. Wanneer u graag wilt dat uw muzikale inspanningen goed klinken, is de akoestiek van een ruimte zeer belangrijk. Maar ook voor minder muzikale mensen is de akoestiek in huis zeer belangrijk. Het kan zijn dat uw huis galmt, waardoor de ruimte erg kil aandoet.

Nagalm in huis
Zowel in klassieke oude panden als in moderne woningen is een slechte akoestiek een probleem. Dit komt omdat er veel harde materialen gebruikt worden bij de bouw van de woning. Wanneer u bijvoorbeeld laminaat of tegels op de vloer en een gestuct plafond heeft, kan nagalm ontstaan. Ook een hoog plafond kan een oorzaak zijn. Nagalm, ook wel echo genoemd, kan zorgen voor slechte verstaanbaarheid, concentratieverlies en geluidsoverlast in aangrenzende ruimtes. Niet prettig!

Verbeter de akoestiek
Om de akoestiek in uw huis te verbeteren, kunt u verschillende acties ondernemen. Soms is een vloerkleed om het geluid te absorberen al genoeg. Als vuistregel wordt vaak aangenomen dat ongeveer 40 procent van het vloeroppervlak moet worden voorzien van geluidsabsorberende materialen. Deze materialen echter, zijn niet altijd even mooi en dragen daarom weinig bij aan uw inrichting. Wilt u uw huis vanuit esthetisch oogpunt liever niet voorzien van andere geluidsabsorberende materialen? Dan kan een nieuw plafond de uitkomst bieden.

Plafond voor mooier geluid
Er zijn veel verschillende plafonds verkrijgbaar. Er zijn ook aanbieders die specifieke plafonds in het assortiment hebben voor een betere akoestiek, zoals de BXD-plafondpanelen van Luxalon. Deze panelen zijn 60 millimeter hoog, en hebben daarom uitstekende geluidsabsorberende prestaties (tot αw = 0,85). Met de BXD-plafondpanelen verbetert u dus eenvoudig de akoestiek in uw huis. Ideaal wanneer u last heeft van nagalm in uw huis, of wanneer u uw muziek graag zo mooi mogelijk ten gehore wil brengen. Niet gezegend met muzikaal talent? Meezingen met de radio kan natuurlijk ook! In een nieuw plafond kunt u direct rekening houden met de plaatsing van speakers, waardoor u altijd de optimale geluidsbeleving in uw huis heeft.

Meer van :

avatar
terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent