wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   verbouwen  /  ventilatie  /   energiezuinig-ventileren

Energiezuinig ventileren

  • Fotocollectie
  • Fotocollectie
  • Fotocollectie

Een onder alle omstandigheden gezond binnenklimaat? Het is mogelijk! Permanente ventilatie van uw woning is hiervoor cruciaal. Dag en nacht dus, zonder onderbreking. U ademt zuurstof in en CO2 (koolzuurgas) uit. Als u een ruimte niet ventileert, ontstaat langzaam een tekort aan zuurstof en een teveel aan CO2. Ventilatie zorgt voor de aanvoer van steeds nieuwe, zuurstofrijke lucht van buiten en de afvoer van de koolzuurrijke binnenlucht.

Energiezuinig ventileren

Doordat huizen tegenwoordig zo goed geïsoleerd zijn, is het belangrijk goed te ventileren. Een veel toegepaste manier van ventilatie is het plaatsen van ventilatieroosters in de gevel, gecombineerd met een mechanisch afzuigsysteem. Koude lucht komt binnen via een rooster in de gevel en de warme binnenlucht wordt mechanisch afgezogen. 

Energieverlies
Dit kost veel energie en het warmteverlies is groot. Tegelijkertijd staat het comfort letterlijk op de tocht. De binnenkomende stroom van koude ventilatielucht wordt als onbehaaglijk ervaren.

Ventilatietoestellen
Het leven in woningen en gebouwen comfortabeler maken is ons vak. Aangezien geen situatie gelijk is, bieden wij diverse ventilatieoplossingen aan. Denk daarbij aan toestellen voor wandmontage - zoals onze Renovent Excellent familie - of toestellen voor plafondmontage, zoals de Renovent Sky.

 

 

Meer van :

avatar
terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent