wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   verbouwen  /  ramen-kozijnen  /   kunststof-of-houten-kozijnen

Kunststof of houten kozijnen

Je huis is aan nieuwe kozijnen toe en waar kies je voor? Weer voor hout of ga je deze keer voor kunststof?

  • Fotocollectie

Op kunststofraamkozijn.nl kun je alles lezen over de voordelen van kunststof kozijnen. Afgezien van je persoonlijke smaak, want daarover valt niet te twisten, zijn er drie belangrijke punten die je kunnen helpen bij je beslissing:

- Isolerende capaciteiten

Qua isolerende eigenschappen spant hout de kroon. Dikkere kunststoffen kozijnen die uit meerdere kamers en minstens drie dichtingen bestaan komen echter een heel eind in de buurt. De zwaardere profielen die er in deze hogere kwaliteit kozijnen zitten maken het ook mogelijk hoogrendementsglas te plaatsen. Dit is bij de lichtere uitvoeringen niet mogelijk.

- Het onderhoud 

Duidelijk moge zijn dat kunststof veel minder onderhoud vraagt dan hout. Het is niet zo dat je er helemaal niets aan hoeft te doen, maar als je steeds tijdens het zemen ook de kozijnen eventjes meeneemt blijven ze jarenlang als nieuw. Hout moge dan meer onderhoud vragen maar is daarentegen na enkele tientallen jaren gemakkelijk te renoveren zonder dat het complete kozijn vervangen hoeft te worden. Ook de harde toplaag op kunststof zal op den duur onwillekeurig slijtage gaan vertonen.

- Verschil in prijs 

Kunststof kozijnen zijn zonder meer het goedkoopst in aanschaf alhoewel de zwaardere modellen, zoals genoemd bij de isolerende capaciteiten, bijna net zo duur zijn als hardhout. Op termijn is en blijft kunststof altijd het goedkoopst. Tip: vraag voor een objectieve prijsopgave altijd een kunststof kozijnen offerte aan bij een gerenommeerd bedrijf zodat je zeker weet dat je ook krijgt wat er aangeboden wordt.

Andere aandachtspunten

Grotere kunststoffen kozijnen zijn voor de stevigheid voorzien van stalen profielen. Omdat dit bij kleinere ramen vaak niet het geval is maakt ze dat extra gevoelig voor inbraak. Een inbreker zal daarom eerder een klein kunststoffen raam dan een houten kozijn proberen te forceren. Bij houten kozijnen zijn ook problemen als lekkage en tocht door kieren eenvoudiger te verhelpen dan bij kunststoffen. Laat om problemen te voorkomen kunststoffen kozijnen daarom altijd door een vakman plaatsen.

Tags: kunststof hout houten kozijn kozijnen

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent