wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   verbouwen  /  gevel-buitenmuur  /   wienerberger-introduceert-nieuwe-series-gevelbakstenen

Wienerberger introduceert nieuwe series gevelbakstenen

Wienerberger Haaften, anno 1863, is bekend om zijn vormbakstenen met strakke vorm, grote maatvastheid en aantrekkelijk prijsniveau. Deze befaamde vormbakfabriek verruimt nu haar horizon.

Wienerberger Haaften, anno 1863, is bekend om zijn vormbakstenen met strakke vorm, grote maatvastheid en aantrekkelijk prijsniveau. Deze befaamde vormbakfabriek verruimt nu haar horizon. bestrating.nl

Series Terca gevelbakstenen: Puur en Bloemen.

Puur-serie

De eerste introductie betreft de serie Puur, bestaande uit vier nieuwe vormbakstenen (Puur Zwart, Puur Wit, Puur Rood, Puur Oker). De serie Puur onderscheidt zich door een dubbele kleurkracht, doordat de basis van de baksteen ? de scherf ? dezelfde kleur heeft als de bezanding. Met andere woorden: zwart op zwart, wit op wit, rood op rood en oker op oker. ?Het was een prachtige uitdaging deze nieuwe reeks kleuren te ontwikkelen op het erkende kwaliteitsniveau van Wienerberger Haaften. Deze bakstenen hebben een schitterende, nog hogere kleurintensiteit gekregen. Púre kleuren in vormbak.?

Bloemen-serie

Daarnaast introduceert Wienerberger de Bloemen-serie. Voor Haaften, een historische doorbraak: voor het eerst in 146 jaar produceert Haaften nu ook wasserstrich, onbezande, gevelbakstenen. ?De investeringen in materialen en het specifieke procédé zijn het waard geweest. De Bloemen-serie is een waardevolle aanvulling op de in Nederland verkrijgbare wasserstrich bakstenen.?

De Bloemen-serie kent vijf sorteringen: Zonnebloem, Goudsbloem, Teunisbloem, Kogelbloem en Passiebloem. De bijzondere stooktechnieken zorgen voor een wisselende glans en vele kleurnuances. Onbezand, voor een extra authentieke uitstraling.

Eén formaat

De nieuwe series Puur en Bloemen worden gemaakt in één maat (210x 100x50 mm). Samen met de strakke uitvioering heeft deze uniforme maatvoering grote meerwaarde voor de verwerking, zelfs bij prefab-wanden. De kleurstellingen zijn gebaseerd op aardetinten en helderheid.

?Luisteren naar de markt?

De productreeksen zijn het resultaat van langdurig marktonderzoek en productontwikkeling. ?We hebben geluisterd naar de markt. Welke kleuren zijn populair? Wat zijn de trendkleuren van morgen? Wat is belangrijk bij het introduceren van een nieuwe reeks? Voor Haaften, bekend van de vorm- en maatvaste vormbak, is dit echt een doorbraak. Aan kwaliteit voegen we met Puur en Bloemen meer esthetiek in gevelbakstenen toe.?

Meer informatie: www.wienerberger.nl.

Publicatiedatum: 18 juni 2009

Tags: wonen bouwen verbouwen baksteen bakstenen Wienerberger gevelbaksteen gevelbakstenen gevel Terca Puur vormbaksteen vormbakstenen

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent