wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   verbouwen  /  gevel-buitenmuur  /   schuco-e2-gevel-tijd-ver-vooruit

Schüco E2 gevel tijd ver vooruit

Duurzaam bouwen is nog steeds makkelijker gezegd dan gedaan. De Schüco E2 Gevel maakt duurzaam bouwen makkelijker.

Schüco E2 gevel tijd ver vooruit.

In het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen dat is gevestigd in de industriële Dokloods, onderdeel van het monumentale RDM terrein, is een groot model van de E2 gevel van Schüco opgesteld. Deze is voorzien van beweegbare zonwering, decentrale beluchting en automatische raambediening. Uiteraard voorzien van een Prosol TF zonnepaneel. 

Met de E2 gevel heeft Schüco vandaag al een concreet antwoord op de actuele uitdagingen van klimaatveranderingen van morgen. De gevel geeft een nieuwe dimensie aan geveloplossingen door de toepassing van geïntegreerde fotovoltaïsche technologie in de gevel, thermische zonne-energie en isolatie (zonwering), decentrale mechanische ventilatie en luchtafvoer met terugwinning van warmte in combinatie met automatisering van beweegbare delen bij verdiepingshoog glas. Door met de Schüco E2 Gevel decentraal te ventileren, verwarmen en koelen kan ieder gebouw energie besparen én energie winnen, terwijl fors op de totale bouwkosten kan worden bespaard. Het resultaat: de hoogst mogelijke energie-efficiency, rationele montage en een optimaal esthetische vormgeving.

Meer ontwerpvrijheid én betere exploitatie

Met de decentrale ventilatietechnologie van de Schüco E2 Gevel kunnen de energiekosten met 30 procent naar beneden worden gebracht ten opzichte van traditionele systemen. Ook biedt het systeem meer ontwerpvrijheid en een grotere beschikbare ruimte door het wegvallen van de ventilatiekanalen in het plafond, waardoor de verdiepingshoogte kan worden verlaagd en er per iedere 8 tot 10 verdiepingen een extra verdieping kan worden gerealiseerd. Hierdoor kunnen in hoogbouw al gauw twee hele verdiepingen worden gewonnen. Deze verdiepingen kunnen vervolgens natuurlijk weer worden verhuurd. Zo is de Schüco E2 Gevel niet alleen een directe energiebesparing en -winning, maar ook de manier om meer rendement te verkrijgen door een slimme investering bij de bouw van het pand.

Optimale efficiency en een hoog rendement: de E2 gevel biedt dus duidelijke voordelen qua de investeringskosten en de rendabele exploitatie van gebouwen. Maar ook het gebruiksgemak neemt sterk toe gedurende de gehele levenscyclus, ook bij veranderend of gemengd gebruik. Door het innovatieve gevelsysteem wordt het gebouw betaalbaar en biedt het betere exploitatiemogelijkheden. En ontwerpt u een gebouw dat zijn tijd zowel economisch als ecologisch ver vooruit is.

Voor meer informatie over het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen of het maken van een afspraak voor een bezichtiging van de Schüco E2 Gevel:

Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (www.icdubo.nl)
RDM Dokloods (haven 2600)
Heijplaatstraat 1 - 3089 JB - Rotterdam, Tel. 010 - 4157244

Meer informatie: www.schueco.nl.

Publicatiedatum: 10 januari 2011

Tags: wonen AE gevel gevels Schüco E2 Gevel Schuco Schueco duurzaaam bouwen

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent