wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   verbouwen  /  garage  /   4-tips-voor-een-garageverbouwing

4 tips voor een garageverbouwing

Wanneer je toe bent aan een nieuwe garage, kun je deze gaan verbouwen. Je kunt deze ruimte zo functioneler maken.

  • Fotocollectie

Waar ga jij de garage voor gebruiken?

De belangrijkste tip die er is, is om eerst te kijken naar wat je eigenlijk precies wilt met jouw garage. Wordt het een opslaghok, een plek voor de auto en/of wil jij jouw wasmachine of droger er hebben staan? Al deze factoren betekenen dat de garage aan bepaalde eisen moet voldoen. Voor de wasmachine heb je bijvoorbeeld wel een leiding nodig voor het water. Als je een duidelijk plan hebt, weet je dus ook wat er nodig is.

Elektra aanleggen

Wat je ook wilt met jouw garage, elektra aanleggen is altijd handig. Je hebt altijd wel stroom nodig. Als je aan het verbouwen bent, kun je dit dus beter meenemen. Zo hoef je later niet nog eens te verbouwen. Elektra in de garage betekent ook dat deze ruimte veel meer mogelijkheden gaat bieden. Hierdoor wordt de garage veelzijdiger.

Garagedeur vervangen?

De garagedeur kan lang meegaan. Toch is deze uiteindelijk versleten. Als je bezig bent met het verbouwen, is dit ook één van de dingen waarvan je kunt overwegen om het te laten vervangen. Zo voelt de garage weer snel aan als een nieuwe, frisse ruimte. Daarnaast gaat deze ook weer langer mee. Extra's zoals een elektrische deur, zijn er fijn om toe te voegen. Zo kun jij met meer comfort jouw garage gebruiken.

Een opgeruimde garage

Wanneer de garage opgeruimd is, geeft dat een fijn gevoel. Het zorgt voor meer rust. Tijdens de verbouwing van de garage, kun je erover zorgen dat dit ook echt gebeurd. Monteer bijvoorbeeld planken aan de wanden en installeer fietshaken aan het plafond. Zo heb je ook meteen meer ruimte in de garage. Wanneer je plafondbalken hebt en de garage hoog genoeg is, kun je er planken overheen leggen. Op deze nieuwe 'verdieping' kun je dan opslagdozen plaatsen. Zo benut je de ruimte ook beter.

Tags: garage garagedeur garagedeuren garages

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent