wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   verbouwen  /  garage  /   garage-plafond

  • Fotocollectie

Aan de inrichting van de garage wordt vaak relatief weinig aandacht besteed. Het leefgedeelte van een huis is mooi en stijlvol ingericht, maar de garage wordt vergeten. Hoewel de meeste mensen niet veel tijd spenderen in hun garage, kan een goede afwerking toch een meer luxueuze uitstraling geven aan uw garage, en daarmee ook aan uw hele huis. Vooral wanneer (een gedeelte van) de garage als entree van uw huis wordt gebruikt, is een mooie uitstraling belangrijk. Een eerste indruk kan namelijk maar één keer gemaakt worden, en dat geldt ook voor een woning. Hoewel het lijkt alsof er aan het interieur van een garage weinig veranderd kan worden, zijn er wel degelijk mogelijkheden om snel een mooie uitstraling te geven aan uw garage.

Het plafond als sfeerbrenger in een ruimte
Eén manier om een garage snel een luxe uitstraling te geven, is door het plafond netjes te maken. Een plafond kan namelijk veel doen voor de uitstraling van een ruimte. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een systeemplafond en een plafond met ornamenten, of juist een heel strak plafond. Ook in de garage kan een plafond de ruimte extra ambiance geven.

Voor het creëren van een mooi plafond in de garages, zijn er verschillende opties. Eén van die opties is stuukwerk. Stucwerk komt vaak voor binnenshuis, het is voor een garage minder geschikt door het noodzakelijke onderhoud dat een dergelijk plafond met zich meebrengt. Bovendien kan een garage vochtig zijn, waardoor er schimmelplekken op het plafond kunnen ontstaan.

Voordelen van een aluminium plafond
Een meer duurzame oplossing dan stucwerk, is een aluminium plafond. Een aluminium plafond is gemakkelijk te monteren, en kan daarom ook door de handige doe-het-zelver worden geplaatst. Bovendien biedt een aluminium plafond verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een gestuct plafond. Zo is een aluminium plafond bijna volledig onderhoudsvrij. Eén keer per jaar met een natte doek over het plafond is voldoende om het goed schoon te houden. Daarnaast kunnen elektriciteitsdraden onder de aluminiumplaten verborgen worden.

Een ander voordeel van een aluminium plafond is dat het vochtbestendig is. Een probleem dat in garages kan opspelen, is de vorming van schimmel. Omdat veel garages niet goed geïsoleerd zijn, kan de ruimte vochtig worden: een ideale omgeving voor schimmels. Een gestuct plafond ziet er mooi uit, maar kan in de garage veel onderhoud kosten. Een aluminium plafond echter, is 100% vochtvrij. Schimmels hebben daarom geen kans.

Overweegt u om een plafond in uw garage te plaatsen? Dan zou Luxalon wel eens de oplossing kunnen zijn die u zoekt. De aluminium plafonds van Luxalon zijn leverbaar in verschillende kleuren en structuren, en zijn daarom volledig aanpasbaar op uw wensen. Ook ingebouwde ventilatie, muziek en verlichting behoren tot de mogelijkheden.

Meer van :

avatar
terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent