wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   verbouwen  /  dakkapel  /   meer-ruimte-nodig-creeer-een-speelkamer-op-zolder

Meer ruimte nodig? Creëer een speelkamer op zolder!

Groeien je kinderen uit hun (te) kleine slaapkamer? Geef ze dan een eigen speelkamer. Waar hoor ik je denken? Denk eens aan de rommelzolder.

  • Fotocollectie

Een mooie ruimte vol potentie!

Meer ruimte is een belangrijke reden voor mensen om te gaan verhuizen. Maar soms is het antwoord op deze wens eenvoudiger te realiseren. De gemiddelde oppervlakte van een Nederlandse zolder is zo’n dertig vierkant meter. Het merendeel van deze zolders worden gebruikt voor opslag en technische systemen. Zonde natuurlijk. Met eenvoudige ingrepen kun je een zolder leefbaar maken en de woonoppervlakte van je huis vergroten.

Toen de familie Bal ging verhuizen bedachten zij direct dat de rommelzolder van de vorige bewoners wel een hele mooie ruimte zou zijn voor hun kinderen. “De zolder stond vol spullen en was vrij klein, maar we zagen de potentie. We hebben twee VELUX dakkapellen geplaatst, waardoor de ruimte groter, lichter en frisser is geworden. Zonder een ingrijpende verbouwing en ingewikkeld vergunningsaanvraagtraject hebben we in een week een hele nieuwe ruimte gecreëerd. De kinderen zien het echt als hun eigen plekje. Ze kunnen er lekker rustig lezen of spelen met vrienden,” vertellen de ouders.

Wil je zelf ook je zolder aanpakken, maar weet je niet hoe? VELUX heeft een digitale zolderplanner ontwikkeld die je gratis kunt downloaden. Je kunt hierin 'spelen' met de indeling van je zolder en vooral visualiseren hoe je zolder er na de verbouwing uit kan zien.

Wil je meer inspiratie? Kijk dan op www.velux.nl/dakkapelinspiratie of breng een bezoek aan het Daglicht Advies Centrum voor een persoonlijk advies.

 

Tags: zolder zolders velux zolderplanner dakkapelinspiratie

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent