wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   verbouwen  /  beveiliging-sloten  /   met-de-slimme-dakramen-van-velux-laat-je-je-woning-veilig-achter-tijdens-vakantie

Met de slimme dakramen van VELUX laat je je woning veilig achter tijdens vakantie

Elke dag een gezond binnenklimaat door automatische ventilatie

  • Fotocollectie

Met een gerust gevoel op vakantie gaan en je woning veilig achterlaten. Hoe doe je dat? Zorgen voor een bewoond ogend huis is een van de belangrijkste tips. Deze indruk is goed te wekken door licht in het huis te laten branden. Je kunt daarbij gebruikmaken van een timer voor je lamp of de buren vragen zo nu en dan langs te gaan om de verlichting aan en uit te zetten. Veranderingen in de woning zorgen voor een bewoonbaar effect. Dakramen en gordijnen die op gezette tijden open- en dichtgaan zijn daarbij ook een uitkomst. Op deze manier wordt de bovenverdieping van het huis niet vergeten en oogt de woning in zijn geheel levendig.

Voor een bewoonbaar effect van de woning is het speciale vakantieprogramma in het VELUX INTEGRA bedieningssysteem de ideale oplossing. Het programma opent en sluit op een zelf ingesteld tijdstip alle aangesloten dakramen, lichtkoepels, rolluiken en gordijnen. Het is zelfs mogelijk om een verlichtingset aan te sluiten op het systeem zodat de lampen automatisch aan en uit gaan op verschillende tijdstippen.

Belang van frisse lucht

“Het vakantieprogramma is een van de acht standaardprogramma’s binnen het VELUX INTEGRA systeem,” vertelt Jolanda de Gooijer, Product Group manager bij VELUX Nederland. “Dit slimme systeem zorgt ervoor dat de woning bewoond oogt. Tegelijkertijd maakt het bewoners heel makkelijk om te zorgen voor voldoende ventilatie in huis en daarmee een gezond binnenklimaat. Veel mensen onderschatten het belang hiervan of zijn niet in staat om het huis regelmatig te luchten. Door de INTEGRA dakramen of lichtkoepels op vastgestelde tijden te laten openen en sluiten komt daar eenvoudig verandering in.

”Naast het vakantieprogramma beschikt het intelligente systeem over de programma’s ‘energiebalans’, ‘woonklimaat’, ‘ventilatie’, ‘zonwering’, ‘goedemorgen / -nacht’ en ‘huis verlaten’. Het systeem met op afstand bedienbare ramen, raamdecoratie en zonwering is overal in huis te bedienen met de bedieningstablet en zorgt voor maximaal comfort in huis. Het is bovendien ook mogelijk om persoonlijke programma’s in te stellen. Dat kan voor ventilatie, maar ook het openen en sluiten van de raamdecoratie op zelf gewenste tijdstippen. Ook met onverwachtse regenbuien weet het VELUX INTEGRA systeem wel raad. De ingebouwde regensensor sluit bij de eerste druppel automatisch de openstaande dakramen of lichtkoepels en beschermt je zo tegen wateroverlast.

Hey Siri, open het dakraam

Een gezonde leef- en werkomgeving is zeer belangrijk voor de gezondheid en het functioneren van bewoners en werknemers. De VELUX Groep werkt daarom continu aan innovaties om te zorgen voor meer daglicht in woon- en werkruimten en een gezonder binnenklimaat. Op dit moment werkt het bedrijf samen met Netatmo, bekend van HomeKit-thermostaten en –luchtsensoren, en is de bediening van de dakramen en zonwering binnenkort te koppelen aan de Apple HomeKit. “Door onze dakramen en zonwering te koppelen aan de HomeKits, zijn ze in staat te reageren op veranderingen in temperatuur, daglichtniveau, luchtvochtigheid en het CO2-niveau,” zegt Fred Pooter, oprichter en directeur van Netatmo.

Automatische dakramen in een handomdraai

Meteen gebruikmaken van dit slimme systeem? De VELUX INTEGRA dakramen en lichtkoepels zijn verkrijgbaar via de VELUX dealers.

Tags: automatische ventilatie Velux dakramen INTEGRA

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent