wonen.nl logo
aanmelden

Meer inspiratie?

Vraag hier gratis brochures aan
en laat je inspireren.

Je huis isoleren?

Vraag hier gratis advies aan
van diverse specialisten.

Verbouwen

Ga je binnenkort
verbouwen?

Woonnieuws, trends en winacties in je mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Download gratis de Wonen.nl - app.

En laat je inspireren door onze magazines!

Met verf naar een fris interieur

Lees hier de zes stappen!

Het allerbelangrijkste bij een balkon is uiteraard de veiligheid. Zorg dat je je balkon voorziet van ankers, ringen en moeren van rvs. Dit materiaal zal op het balkon langer meegaan dan goedkoper materiaal.Bovendien voorkomt roestvast staal lelijke roestplekken aan het balkon. Duurzaamheid is het sleutelwoord wanneer je je balkon gaat renoveren. En dit geldt niet alleen voor het (paneel)hekwerk zelf, maar ook voor de manier van monteren en de bereikbaarheid van de hekwerken voor eventuele reparaties.

Weersomstandigheden balkon

Omdat je balkon aan de buitenkant van je woning hangt, krijgt het veel te verduren van diverse weersomstandigheden. Dit zorgt ervoor dat een balkon aan slijtage onderhevig is. Onder meer om deze reden staat een renovatie van het balkon en gedegen onderhoud van het balkon vaak hoog op de to-do lijst van woningbouwverenigingen en huiseigenaren.

Beglazing balkon

Wanneer je een balkon van beglazing voorziet, vergroot je de leefruimte van je woning. Dit komt doordat je zo ook in het voor- en naseizoen op je balkon van de zon kan genieten. Kou en regen kunnen door de beglazing van je balkon grotendeels geweerd worden. Naast het vergroten van de leefruimte en het langer kunnen genieten van het balkon heeft balkonbeglazing nog veel meer pluspunten; zo is je balkon geluidsreducerend en inbraakwerend. Daarnaast is er in veel gevallen sprake van minder energieverbruik. Dit komt doordat door het toepassen van de balkonbeglazing de woning extra geïsoleerd word. Zo fungeert de beglazing op je balkon als een heuse verwarming.

Het balkon inrichten

Uiteraard wil je ook aandacht besteden aan het inrichten van je balkon. Meestal heb je beperkte ruimte op een balkon dus creativiteit is geboden. Met kleuren kun je bijvoorbeeld veel doen. Zijn de tuinstoelen nog goed kijk dan of je met leuk gekleurde kussens wat kleur kunt toevoegen aan het balkon. Daarnaast is een tafel(tje) bij een tuinstoel is functioneel en kleed het een balkon aan. Natuurlijk zijn er de traditionele bakken die je over de rand van je balkon kunt hangen, maar wil je dit niet dan kan een klimplant die je moet leiden ook een uitkomst zijn. Tot slot is het leuk je balkon een lichtpunt te geven. Dat kan je gebruiken voor functioneel licht of sfeerlicht.

Luxalon inbouwspots: spelen met ruimte
NIEUWS

Luxalon inbouwspots: spelen met ruimte

Een Luxalon plafond is meer dan alleen een mooi plafond.

Kunstgras op je balkon
NIEUWS

Kunstgras op je balkon

Een balkon, klein of groot, moet voorzien worden van een goede bodem. De meeste balkons bestaan simpelweg uit beton en zijn daardoor ruw, kaal en saai.

Genieten van de zonnestralen met M-View balkonbeglazing
NIEUWS

Genieten van de zonnestralen met M-View balkonbeglazing

Tijd om van de voorjaarszon te genieten. Dat kan met M-View balkonbeglazing.

Metaglas presenteert volglazen balkonbeglazing
NIEUWS

Metaglas presenteert volglazen balkonbeglazing

Metaglas presenteert haar nieuwste ontwikkeling op het gebied van balkonbeglazing; M-View. Dit volglazen systeem onderscheidt zich door de eenvoudige bediening, de fraaie slanke detaillering en vele mogelijkheden.

Meer ruimte op je balkon met de BALKONBAR
TIP

Meer ruimte op je balkon met de BALKONBAR

Iedereen die een (klein) balkon heeft, loopt tegen hetzelfde probleem aan. Je hebt eigenlijk altijd nét te weinig ruimte.

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent