wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   tuin  /  zonwering  /   vijf-manieren-om-de-zon-stijlvol-buiten-te-houden

Vijf manieren om de zon stijlvol buiten te houden

De zomer viert hoogtij en de hitte is in het land. Tijd om ook je huis te beschermen tegen de zon.

  • Fotocollectie

Bovendien is er geen betere manier om je energiebeheer structureel en relatief simpel te optimaliseren. Hieronder helpt Zonnelux je dan ook graag op weg. Wij presenteren vijf manieren om de zon stijlvol buiten te houden.

Rolgordijnen

In recente jaren is het rolgordijn uitgegroeid tot een (moderne) klassieker. Verduisterende rolgordijnen bieden bovendien eersteklas bescherming tegen zonlicht. Een extra voordeel is het daarbij dat zij zich gemakkelijk aan elk interieur aanpassen. Zonnelux zelf biedt bijvoorbeeld maar liefst negen varianten aan, zij het enkel voor rechthoekige ramen. Dit is allicht meteen ook de voornaamste beperking van rolgordijnen. Ook kun je hiermee minder goed warmtebestrijding aan lichtregeling koppelen.

Lamellen voor je ramen

De term raamdecoratie wordt alle eer aan gedaan door de Zonnelux lamellen. Met name voor grote, verticale raampartijen is dit een prima oplossing. Je geeft je raam zo niet alleen een unieke stijl, maar ook een uitstekende zonwering. De hoeveelheid inkomend zonlicht (warmte) en inzicht kun je daarbij helemaal naar wens afregelen, op een zeer eenvoudige manier. Het is zonder meer de eerste troef wanneer je lamellen voor je ramen plaatst.

Jaloezieën

Jaloezieën maken eigenlijk ook gebruik van lamellen. Ze worden soms zelfs wel eens 'lamel' genoemd. In die optiek zou je kunnen zeggen dat je via de jaloezie ook horizontaal lamellen voor je ramen kunt plaatsen. Deze raamdecoratie biedt immers grotendeels dezelfde voordelen. Zonnelux presenteert hem in hout, aluminium en leder. Je kunt er alle types op maat laten maken. 

Shutters

Ook shutters kunnen het daglicht perfect reguleren. Zij worden doorgaans ook gezien als een uitgesproken stijlvolle oplossing. Daarnaast bieden zij echter ook het voordeel van milieuvriendelijkheid. Bovendien kan werkelijk elk type raam van een op maat gemaakte shutter worden voorzien, hoe grillig de vorm ook mag zijn.

Duettes

Een duette is een kruising tussen een (rol-)gordijn en een jaloezie. Deze decoratie combineert zo het beste van beide werelden: een optimale zonnewering en een maximale lichtcontrole.

Tags: zonnelux zonwering zon beschermen weren

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent