wonen.nl logo
aanmelden

Meer inspiratie?

Vraag hier gratis brochures aan
en laat je inspireren.

Tuinwinkel

Ben je op zoek naar
een tuinwinkel?

Woonnieuws, trends en winacties in je mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Tuinideeën nodig?

Lees hier de leukste tips.

Download gratis de Wonen.nl - app.

En laat je inspireren door onze magazines!

Er zijn verschillende soorten zonwering. Zo is er zonwering voor binnen en zonwering voor buiten. Bij buitenzonwering kan het gaan om een zonnescherm, screen, buitenjaloezie, raamluik, rolluik of markies. Bij binnenzonwering moet je denken aan een rolgordijn, lamellen, vouwgordijn, vitrage, paneelgordijn, glasgordijn, houten shutter, gordijnen of glasfolie. Maar wat is bijvoorbeeld de prijs van de verschillende typen zonwering? En wat voor voordelen levert zonwering nog meer op?

Buitenzonwering

Op een hete zomerdag wil je je huis zo koel mogelijk houden. Buitenzonwering voorziet in een perfecte bescherming tegen de zonnestralen, terwijl het ook een aantrekkelijk buitenaanzicht geeft. Buitenzonwering is een zeer effectief middel om de warmte tegen te houden omdat zij de zonnestralen onderscheppen voordat deze het vensterglas bereiken. De meeste buitenzonweringen kunnen makkelijk van binnenuit met de hand bediend worden, of nog gemakkelijker, met een elektrische bediening. Voorbeelden zijn zonneschermen, markiezen, lamellen, zonneluifels of luiken.

Binnenzonwering

In huis zijn er vele mogelijkheden voor zonwering. Zo is iedereen wel bekend met het vouwgordijn, het rolgordijn, het lamelgordijn en de jaloezieën. Daarnaast heb je ook het plisségordijn; dit type binnenzonwering is een zonwerende raamdecoratie gevouwen van harmonica (gemetalliseerd). Een plisségordijn is voor vele typen kozijnen toepasbaar. Bijvoorbeeld voor dakramen of driehoekige kozijnen. Ook ziet men steeds meer paneelgordijnen: op een rails lopende, verticaal en strak hangende, vitragebanen, die goed geschikt zijn als raamdecoratie, maar ook als afscheiding. Andere voorbeelden zijn paneelgordijnen, shutters, blinds of zonfolie.

Energiebesparing zonwering

Een groot voordeel van zonwering is dat het een, relatief eenvoudige, manier is om energie te besparen. De energiebesparing die de zonwering voor buiten oplevert, is ongeveer 15%. De energie wordt bespaard op de energie die nodig is om het huis te verwarmen en te koelen. Ook als je een airconditioning in huis hebt, is er niks mis mee om buitenzonwering aan te schaffen. Je bespaart dan energie op het verbruik van de airconditioning. De airco slaat minder vaak aan en dit bespaart ongeveer 40% energie.

Prijs zonwering

Belangrijk bij het aanschaffen van zonwering is de prijs. Wanneer je een keuze tussen verschillende soorten zonwering, binnen of buiten, moet maken is vaak de prijs van zonwering doorslaggevend. Hoewel de prijs van zonwering meestal dicht bij elkaar ligt, is het toch aan te raden om verschillende offertes op te vragen. Zo kun je een goede prijsvergelijking maken. 

De luxe van zonwering
NIEUWS

De luxe van zonwering

Zonwering is niet alleen heel erg praktisch, ook zorgt dit voor een luxe uitstraling van de woning. Er zijn diverse manieren om de zon op stijlvol te weren.

De houten jaloezie, stylish en tijdloos
NIEUWS

De houten jaloezie, stylish en tijdloos

Houten blinden, eeuwenlang de meest succesvolle zonwering voor zowel bescherming tegen de felle zon in de zomer als bijtende kou in de winter.

Zonwering en de voordelen
NIEUWS

Zonwering en de voordelen

Met zonwering bepaal je zelf wanneer en hoeveel zonlicht de woning binnenkomt.

Soltis 88: nieuwe binnenzonwering
NIEUWS

Soltis 88: nieuwe binnenzonwering

Serge Ferrari komt met innovatieve technologie in Soltis 88.

Zonwering voor in de herfst
NIEUWS

Zonwering voor in de herfst

Met de aanschaf van zonwering gaan we vaak in eerste instantie op het esthetische resultaat.

Met het oog op de toekomst: zonwering op zonne-energie
TIP

Met het oog op de toekomst: zonwering op zonne-energie

We worden ons steeds meer bewust van de schade die we het milieu aanbrengen.

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent