wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   tuin  /  vijver  /   bioforce-revolution

Bioforce Revolution

  • Fotocollectie
  • Fotocollectie
  • Fotocollectie
  • Fotocollectie

De Bioforce Revolution van Hozelock is voor iedere vijverbezitter of starter de ideale oplossing voor een heldere en gezonde vijver zonder gedoe.

De compacte en efficiƫnte krachtpatser

De Bioforce Revolution is een compact en zeer efficiënt vijverfilter met een ingebouwde UVC reiniger en kan onopvallend naast, of in de buurt van de vijver worden geplaatst. Door de ronde vorm en het gesloten systeem van de Bioforce wordt er in dit filter druk opgebouwd waardoor de uitstroom van het filter ook voldoende kracht en stroomsnelheid bezit om bijvoorbeeld water aan te voeren naar een beekloop of een hoger gelegen waterval. Bijkomend voordeel van het gesloten filterproces is dat het filter gedeeltelijk kan worden ingegraven waardoor het voor een groot deel aan het zicht wordt onttrokken. Het filter is voorzien van een UVC reiniger met 18 Watt UV lamp, waarmee "groen water" dat wordt veroorzaakt door zweefalg, doeltreffend wordt behandeld en voorkomen.

Een gegarandeerd heldere en gezonde vijver

Alle Bioforce Revolution modellen zijn uitgerust met verschillende soorten filtermateriaal voor een optimale reiniging van het vervuilde water en een gegarandeerd heldere en gezonde vijver. Uniek voor dit type vijverfilter zijn de speciaal door Hozelock ontwikkelde "Cypricubes". Dit zijn kleine vierkante schuimblokjes met een gemiddelde dichtheid die samen 1 massa vormen waarmee al het vuil uit het water wordt gefilterd zonder kans op blokkade van het filter of vervorming van het filtermateriaal. Voor een optimale biologische werking is de onderste kamer in het filter gevuld met Kaldnes biomedia. Dit filtermateriaal is afkomstig uit de waterzuiveringsindustrie waar het vooral gebruikt wordt omdat het een uitstekende huisvesting biedt aan nuttige bacteriën die onmisbaar zijn voor een gezonde vijver.

Moeiteloos schoonmaken van het filter

 Het schoonmaken van het filter is meestal een van de meest vieze en tijdrovende klusjes waar je als vijverbezitter niet aan ontkomt. Dat geldt niet voor de Bioforce Revolution. Dit filter beschikt over een zeer eenvoudig te bedienen reinigingsmechanisme waarmee het filtermateriaal slechts binnen enkele minuten wordt gereinigd, zonder het filter hiervoor te openen en dus zonder dat u vieze handen krijgt. Het reinigingsmechanisme bestaat uit een draaihendel op het deksel die door beurtelings links-, of rechtsom te draaien "peddels" in de filterkamer in beweging zet waardoor de Cypricubes worden rondgedraaid en in elkaar worden gedrukt zodat het vuil loskomt en een bypass schakelaar met vuilafvoerstand om te zorgen dat het vuile water niet terugloopt in de vijver. Zo kan het vuile water met een afvoerslang binnen enkel minuten worden afgevoerd naar een plek buiten de vijver. Op het moment dat er weer helder water door deze afvoerslang stroomt tijdens het reinigingsproces kan de schakelaar weer worden teruggezet naar de reguliere filterstand. Om te controleren wanneer het filter schoon is zijn de aansluitstukken van de afvoerslang gemaakt van doorzichtig kunststof. 

Verkrijgbare modellen

De Bioforce Revolution is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen voor vijvers van 12.000, 18.000 of 28.000 liter. Voor het beste resultaat adviseren wij om bij dit filter gebruik te maken van een Aquaforce filterpomp. Deze krachtige vuilwater-, filterpomp is speciaal ontworpen om grote vuildeeltjes vanuit de vijver naar het filter te vervoeren.

Meer van : Hozelock Holland BV

avatar
terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent