wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   tuin  /  tuinverlichting  /   consol-solar-jar-lamp-op-zonne-energie-in-glazen-weckpot

Consol Solar Jar: lamp op zonne-energie in glazen weckpot

Sinds kort is er een bijzondere lamp in Nederland verkrijgbaar: de 'Consol Solar Jar', een lamp die werkt op zonne-energie, in een nostalgische weckpot.

  • Fotocollectie

Consol Solar Jar: lamp en weckpot

Vooral vroeger werden weckpotten als voorraadpot gebruikt om levensmiddelen te conserveren en bijvoorbeeld groente of jam in goed te houden. Maar soms zou je het liefst ook een mooie moment of een zonnestraal kunnen bewaren. Met de Consol Solar Jar is dit nu mogelijk. Hij slaat gedurende de dag middels zonnecellen in de deksel van de glazen weckpot zonne-energie op. Deze wordt later in vorm van een sfeervol licht bijvoorbeeld in de tuin, bij de camping, een BBQ of binnenshuis terug gegeven. Het product bespaart dus stroom door gebruik te maken van een duurzame energiebron die onuitputtelijk is: de zon.

De Consol Solar Jar wordt grotendeels met de hand gemaakt. Dit gebeurt in Zuid-Afrika, waar het inmiddels werk verschaft aan zo'n 65 mannen en vrouwen die voorheen werkloos waren. Het product werd ontwikkeld als een volwaardige lichtbron voor mensen in stroomloze gebieden en is inmiddels met vijf designprijzen bekroond.

Nu komt deze lantaarn-weckpot ook naar Nederland en België om een beetje Zuid-Afrikaanse levenslust te verspreiden. De Consol Solar Jar kan individueel worden gedecoreerd en is verkrijgbaar voor € 29,90 op www.solar-jar.com.

Publicatiedatum: 16 juli 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Tags: lamp zonne-energie weckpot Consol Solar Jar

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent