wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   tuin  /  tuinonderhoud  /   onkruid-weg-met-slimme-schoffelhark

Onkruid weg met slimme schoffelhark

Schoffelen is de meest natuurvriendelijke oplossing voor het onkruidprobleem. Er is goed tuinnieuws: de schoffel is opnieuw uitgevonden!

Schoffelen is de meest natuurvriendelijke oplossing voor het onkruidprobleem. Er is goed tuinnieuws: de schoffel is opnieuw uitgevonden!

Met de slimme schoffelhark wordt onkruid veel sneller en effectiever verwijderd. Schoffelen en harken in één beweging!

Effectiever

De schoffel wordt gebruikt om de wortels van onkruid door te snijden. Tegelijkertijd wordt daarbij de grond losgemaakt. Door regelmatig te schoffelen krijgt onkruid geen kans. De schoffelhark werkt effectiever dan de ‘gewone’ schoffel. Want behalve het doorsnijden, harkt deze Hollandse uitvinding ook de onkruidresten met dezelfde beweging bij elkaar.

Licht klusje

Schoffelhark is licht in gewicht, goed uitgebalanceerd en heeft een lange essenhouten steel voor de juiste reikwijdte en comfortabele werkhouding. Het vlakke schoffelblad glijdt door de grond en snijdt onkruid onder de grond af. Door het slimme ontwerp kan er met een lichte trekbeweging geschoffeld worden. Het duwend schoffelen, dat veel meer krachtinspanning kost, behoort daarmee tot het verleden. Bovendien kun je dieper schoffelen dan met de ‘traditionele’ schoffel. Dankzij de gebogen tanden wordt het losse onkruid automatisch naar je toe geharkt en is eenvoudig af te voeren.

Ambachtelijk

De Schoffelhark wordt in Nederland met de hand gemaakt. Het innovatieve stuk gereedschap heeft een werkbreedte van 20 centimeter. De steel is 1.70 meter lang en zorgt voor een lange ‘reach’ en bovendien blijven de rugspieren gespaard. Naast de lange Schoffelhark is er voor het fijnere schoffelwerk een middellange versie verkrijgbaar (steellengte 63 cm) en twee hand-schoffelharken (steellengte 34 en 45 cm). De kleinere typen Schoffelharken hebben een bladbreedte van 8,3 cm.

De Schoffelhark (steellengte 170 cm) kost 29,95 en is in Nederland en België verkrijgbaar via www.specialgardentools.com.

Publicatiedatum: 25 maart 2010

Tags: wonen tuin tuinen tuinonderhoud hark schoffel schoffelhark Special Garden Tools

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent