wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   tuin  /  tuinonderhoud  /   meer-kanalen-om-automatisch-de-tuin-te-beregenen

Meer kanalen om automatisch de tuin te beregenen

“Meer genieten door minder te gieten” is het motto van menig tuinliefhebber. En bij woorden alleen laten liefhebbers het niet.

“Meer genieten door minder te gieten” is het motto van menig tuinliefhebber. En bij woorden alleen laten liefhebbers het niet.

Zo is de afgelopen jaren het aantal besproeiingsinstallaties met zo’n 60% toegenomen. Grote tuinen worden zelfs voorzien van gescheiden beregeningscircuits.

 

Meerkanaalssproeiingsinstallaties geven tuinen extra armslag en zijn niet gebonden aan een plaatselijk tappunt. Tegelijkertijd zorgen ze ervoor dat iedere plant genoeg water krijgt. Ideaal voor tuinen die zich kenmerken door verscheidenheid.

De nieuwe Classic besproeiingsbesturing 4030 van GARDENA stuurt moeiteloos vier gescheiden beregeningscircuits aan: eenvoudig, economisch en betrouwbaar. De nieuwe Classic 6030 neemt zelfs zes circuits voor z’n rekening. Beide computers worden beschermd geplaatst tegen neerslag. Aansluiten gaat via een handig kabeltje.

Programmeren gaat eenvoudig en overzichtelijk. Iedere beregeningsstreng of –circuit laat zich afzonderlijk aansturen en tegelijkertijd kun je drie programma’s ingeven. Bovendien is er een masterkanaal beschikbaar (als extra) om in combinatie met een pomp alternatieve waterbronnen te benutten zoals tonnen en putten.

Meeleven met het weer of de tijd van het jaar? De sproeitijd aanpassen gaat centraal, van 10 tot 200%. Op deze manier kunnen tuinliefhebbers inspelen op invloeden van buitenaf. Alle planten krijgen gericht hun natje en hun droogje. De computer handmatig aansturen kan ook. Omgekeerd is het mogelijk om bij regen met een druk op de knop de installatie tijdelijk uit te schakelen. Met een vocht- of regensensor geeft de computer automatisch de juiste hoeveelheid water.

Meer informatie: www.gardena.nl.

Publicatiedatum: 1 december 2010

Tags: wonen tuin tuinen tuinonderhoud beregening tuinberegening GARDENA Classic besproeiingsbesturing 4030 besproeiingsinstallaties besproeien besproeiing meerkanaalssproeiingsinstallaties water

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent