wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   tuin  /  tuinmeubelen  /   betonelementen-voor-in-de-tuin

Betonelementen voor in de tuin

De eindeloze mogelijkheden van betonelementen.

  • Fotocollectie

Keerwanden in hoekvorm, L-vorm, betonpoeren, muurafdekkers, varkensruggen, paalmutsen of trottoirbanden. Allemaal voorgegoten betonelementen waar je in de tuin de leukste dingen mee kan doen. Op zich creëer je al een leuk geheel als je de modules gebruikt waar ze voor zijn bedoeld. Dus als steun voor een verhoogde border, plantenbak, afscheiding tussen grindvlakken of als afwerking van een tuinafscheiding of parkeerruimte. Alle soorten zijn namelijk perfect op elkaar aan te sluiten. Met kant-en-klare betonelementen kan je echter veel meer. Denk ook eens aan eilandjes in de vijver, om tuinverlichting achter weg te werken of in plaats van een kunstobject in een steentuin. Door meerdere formaten bollen in combinatie met L- en U-elementen te gebruiken creëer je op een hele simpele manier een eyecatcher op een steenvlak. Door de betondingen op een rooster met grove split te zetten maak je ook op hele simpele en goedkope manier een waterpartij.

Tuinmeubels van betonmodules

Niet alleen als decoratie heb je een ideaal product aan betondingen. Ook een zitje onder een boom of op een verborgen terrasje stel je heel eenvoudig samen met een paar hoek- U en/of L-elementen. Betonelementen zijn eigenlijk net lego. Iedereen die zich nog kan herinneren wat je allemaal met de plastic bouwstenen kon maken, kan dat ook met de betonmodules. Zet je bijvoorbeeld twee U-elementen met de open kanten tegen elkaar en stapel je ze op ontstaat er plots een heel functionele opbergplaats. Een soort wandkast van beton voor in de tuin. Leuk te decoreren met planten, windlichten of als opbergplaats voor vuurkorfhoutjes.

Betonelementen wel of niet ontmossen

Afhankelijk van het soort tuin dat je hebt kan je ervoor kiezen de betonelementen te impregneren of juist niet. Waar het in de ene tuin het juist mooi staat dat het grijze strakke beton een natuurlijk tintje krijgt, kan het in een moderne buitenplaats, van bijvoorbeeld een kantoor, uiterst ongewenst zijn. In het begin, wanneer ze nog nieuw zijn, zal je enige witte uitslag zien. Kalkuitbloei heet dat, maar dat verdwijnt vanzelf. Hier hoef je niets aan te doen. Nadat betondingen echter een wintertje buiten hebben gestaan in een schaduwtuin of een waterpartij zal je zien dat er een groene aanslag op komt. Afhankelijk van het soort tuin dat je hebt ontmos je daarom wel of niet.

Tags: beton betonelementen tuin tuinmeubel tuinmeubelen tuinmeubels

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent