Foto: Tuintrends-2016-4

Vier keer tuintrends voor 2016

De zomer lijkt nog ver, maar als je wilt dat je tuin aan alle tuintrends van 2016 voldoet, begin dan meteen.

Guido van Loon

Bron

Eén geheel

De verschillen tussen binnen en buiten worden steeds kleiner. Afgelopen jaar was dit ook al een trend, maar dit jaar gaat hij nog een stapje verder. De interieurstijl van binnen trek je door naar buiten en andersom. Dat betekent meer groen in huis en de kleuren van binnen verwerken in je tuin. Wil je het helemaal goed aanpakken dan is een moderne aanbouw een aanrader. Uiteraard heb je hier wel genoeg ruimte voor nodig, maar door te spelen met een grote glazen schuifpui haal je nu nog makkelijker de grens tussen huis en tuin weg.



Bron

Wildlife

Met wildlife worden niet alleen dieren bedoeld, maar ook planten. Verwacht nu niet meteen een leeuw in je tuin. Veel mensen worden vrolijk van vlinders die in de tuin rondvliegen en het gezang van de vogels. Als je het hele jaar door zorgt voor voedsel voor de dieren, krijg je er absoluut een prachtig schouwspel voor terug. Voedsel dat je in de tuin kan leggen voor meer dieren zijn: zaden, zonnepitten, brood, krenten, resten van fruit, kaas zonder korst, ongezouten pinda’s of vetblokken. Probeer het voer hoog op te hangen zodat je geen last krijgt van ongedierte. Er zijn tal aan exotische planten en bloemen die prachtig staan in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan een palmboom of andere planten die je eigenlijk niet tegenkomt in Nederland. Er zullen geen kokosnoten aan groeien in ons koude kikkerlandje, maar het zorgt wel voor een tropische sfeer. Exotische planten zijn vaak wel iets duurder. Wil je meer weten over planten die geschikt zijn voor in je tuin? Een hovenier helpt je graag met de aanleg van je tuin en geeft je adviezen. Het inhuren van een hovenier voor de aanleg van je tuin kost ongeveer € 40,- per uur.

 

Bron



Bron


Bron

De natuurlijke tuin

De laatste jaren zagen we dat tuinen steeds strakker werden. Er werd veel gebruik gemaakt van bestrating. Grote mooie tegels die een terras vormen. Langzaam maar zeker verandert dit weer in een natuurlijke oase van groen. Wanden en hekwerk krijgen er begroeiing tegenaan en de ondergrond wordt weer van gras. Ook het meubilair is van natuurlijke producten gemaakt, zoals bijvoorbeeld een houten bank of tafel. Het geluid van stromend water van de vijver maakt het af doordat alle zintuigen geprikkeld worden en je het gevoel hebt in een oase te zijn. Hoe meer groen je in je tuin hebt hoe meer werk dit oplevert. Het is handig om iemand in te huren die je tuin onderhoud. Hierdoor kan je extra geniet van je eigen oase en het ziet er binnen de kortste keren weer netjes uit. Het inhuren van een hovenier voor de onderhoud van je tuin kost gemiddeld € 40,- per uur.



Bron



Bron



Bron

Zelf kruiden en groente kweken

Veel mensen willen steeds biologischer gaan leven. Maar hebben jullie wel eens naar dat prijskaartje gekeken? Echt belachelijk duur. De meesten huizen hebben wel een tuin of balkon, dus wees zelf creatief met een eigen moestuintje. Kruiden als munt groeien letterlijk en figuurlijk als kool. Met een klein beetje zon en vooral heel veel (regen)water, heb je in no time een oerwoud. Ook tomaten, paprika, sla, druiven, komkommer of pompoen groeien zo uit de grond. Steek je armen uit de mouwen en bespaar heel veel geld.



Bron



Bron


Misschien heb je inspiratie gekregen van deze tuintrends en ga je meteen aan de slag. Wij zien graag hoe het geworden is.

Reacties