Foto: tuintrends-dutchbed

Tuintrends 2014: fris en stijlvol

Genieten en ontspannen in je eigen tuin. We zetten de leukste tuintrends voor je op een rij.

Guido van Loon

Van onze tuin willen we iets bijzonders maken! De tuin wordt meer en meer gezien als een verlengstuk van ons huis: zo ontstaat steeds meer vraag naar bijzondere producten voor in de tuin. Wonen.nl zet een aantal kleurrijke tuinmeubelen en buitenaccessoires voor je op een rij.

Samen ontspannen

Dutchbed is de eyecatcher voor terras, zwembad of dakterras. Lekker samen liggen, luieren, lezen en loungen. Het ligbed is er standaard in knaloranje, frisgroen, puur wit en kwarts grijs. Ook het kussen van Sunbrella dat op het bed komt te liggen is beschikbaar in meerdere kleuren. Er zijn ook vele extra's: kies bijvoorbeeld voor ledverlichting onder het bed voor een speciaal effect!
Dutchbed (foto boven)

 

 

Vouw- en schuifwand SL82  van Solarlux.

Binnen is buiten

Laat de grens tussen woonkamer en tuin vervagen. De 'SL 82' van Solarlux is een geïsoleerde glazen vouw- en schuifwand met een volledig glazen aanzicht. Gelaagd glas overlapt de slanke aluminium profielen: dit zorgt voor een zeer hoge esthetische kwaliteit en een elegant design. De verzonken, vlakke vloerrail zorgt voor barrièrevrij wonen: geen last meer van obstakels.
Solarlux

 

 

Tuinmeubilair Grosetto van Manifesto, via Kees Smit Tuinmeubelen.

De boom in

De Grosetto collectie van Manifesto is in alle opzichten ruimtelijk. De meeste meubels uit deze serie zijn namelijk stapelbaar, zodat ze opgeruimd minimale ruimte innemen. Uitnodigend is de extra brede loveseat met uitwaaierende armleuningen. Deze loveseat kan ook opgehangen worden (aan een boom), waardoor er een fantastisch schommelbed ontstaat. Een plekje om heerlijk in weg te kruipen en alle ruimte te geven aan je dagdromen.
Kees Smit Tuinmeubelen

 

 

Tuinhuis Cubilis van Jan van Valckenborgh.

Wonen in je tuin

Cubilis is een tuinhuis met voorgemonteerde wanden en is gemakkelijk zelf te plaatsen. Cubilis is met zijn stijlvolle design uitstekend geschikt om als extra woonruimte te dienen. Het blokhuis heeft een grote raampartij, gepoedercoate metalen kozijnen en professionele afdichtingsprofielen van aluminium. Het tuinhuis is opgebouwd uit stevige wanden en heeft een houten vloer.
Jan van Valckenborgh

 

 

Terrashaard Colorado van Outtrade.

In vuur en vlam

De speelse vlammen van terrashaard Colorado zorgen voor extra sfeer en gezelligheid in je tuin of op je terras. Colorado wordt gekenmerkt door een geweldig brandvermogen. De diameter bedraagt aan de onderzijde 60 cm en de pijp, voorzien van een roestvrij stalen ring, heeft een diameter van 13,5 cm. De haard is gemaakt van staal en kan dus tegen een stootje.
Outtrade

 

 

Coverseal zwembadbescherming van Abrisud.

Stijlvol afdekzeil

Wie een zwembad heeft, houdt dit graag schoon, maar ook veilig met een overdekking. Één van de meest minimalistische designbeschermingen is de Coverseal, die in de kleuren lichtgrijs, donkergrijs, beige, lichtblauw, donkerblauw en groen verkrijgbaar is. Het afdekzeil blijft door de rvs minirail strak gespannen, dus géén waterzakken na een regenbui of opwaaiende flappen door de wind.
Abrisud

 

 

Tuintafel Berlin van Ayana Outdoor.

Stoere tuinset

Berlin is een lange tuintafel van 280 x 90 cm, waar zes tot zelfs acht stoelen omheen passen. Ook onverwacht bezoek kan dus gezellig aanschuiven! De basis met de trendy wangpoten van de tafel is van gepoedercoat aluminium, het tafelblad van massief teakhout. De bijpassende stoelenserie voor deze tafel is Mitte, eveneens in de combinatie teakhout en aluminium.
Ayana Outdoor

 

 

Waterval Dreamer 400 rvs 316 van InoxArtDesign.

Geniet van water

Breng een extra detail aan in je zwembad of vijver met een waterval. De waterval Dreamer 400 rvs 316 is gemaakt van dikker rvs, zodat de Dreamer ook met wind rustig op zijn plaats blijft staan en de wateruitloop strak blijft. Sinds kort is er ook een variant met ledverlichting op de markt gekomen. De egale uitstroom van het water wordt hierdoor niet aangetast.
InoxArtDesign

 

 

Hangstoel Globo Chair van Amazonas.

Lekker laten hangen!

De hangstoel Globo Chair is ideaal om heerlijk te relaxen. De dikke kussens zorgen ervoor dat je altijd comfortabel kunt zitten of liggen. Hang Globo op aan een boom of plaats hem in de bijpassende standaard: zo kun je de hangstoel overal plaatsen. Meerdere lagen van weerbestendig vurenhout garanderen een maximum aan stabiliteit en veiligheid. Globo is verkrijgbaar in crème en groen.
Amazonas

 

 

Tuinsauna Saunabarrel by Modis.

Bijzondere buitensauna

De Saunabarrel is een tuinsauna die ook een esthetische meerwaarde heeft voor je tuin. Maar de ronde vorm zorgt ook voor een efficiëntere verdeling van de warmte. Het principe van warme lucht is immers dat deze stijgt, dus stapelt warmte zich in een rechthoekige sauna bovenaan de ruimte op. In deze ronde sauna circuleert de warme lucht beter en kan deze dus sneller opgewarmd worden.
Saunabarrel by Modis

 

 

Houtopslag Woodbee van Harrie Leenders.

Een huis voor hout

Er zijn veel verschillende manieren om je haardhout te bewaren. De Woodbee van Harrie Leenders is een modulaire houtopslag die je zo groot kunt maken als je zelf wilt: afhankelijk van je stookgedrag wordt de WoodBee opgebouwd uit één, drie of meer elementen. Woodbee is vervaardigd uit cortenstaal: dit metaal geeft na verloop van tijd een egale roesthuid aan het product. Deze huid vertraagt het verdere roestproces.
Harrie Leenders

 

 

Unieke tuinslang van Gardena.

Slimme slang

Tuinspecialist Gardena introduceert nieuwe, unieke tuinslangen. Je herkent de 'slimme' slangen aan hun voelbare profiel met unieke ribbels. Hiermee wordt een zeer sterke en lekvrije verbinding gevormd tussen slang en Gardena koppelstuk voor accessoires als sproeier, broes en schoonmaakgereedschap. Bij het oprollen van de slang grijpen deze ribbels automatisch in elkaar waardoor het opruimen eenvoudig, strak en gelijkmatig verloopt.
Gardena

 

 

Designparasol Ensombra van Gandía Blasco.

Designparasol

De minimalistische designparasol Ensombra is geschikt voor terras, tuin, zwembad, outdoor lounge of op het strand. De standaard is gemaakt van ijzer, de paal van staal en beide zijn behandeld met een poedercoating. De kap en lamellen zijn gemaakt van hardschuim platen die bestand zijn tegen alle weersinvloeden. De paraplu is verkrijgbaar in twee maten en zes levendige kleuren; ontworpen met stijl en duurzaamheid in het achterhoofd.
Gandía Blasco

 

 

Serre van Gesbo.

Buiten beleven

Met een serre of veranda betrek je een gedeelte van je tuin bij je woning. Gesbo zorgt dan ook dat de serre of veranda feilloos aansluit bij je woning waardoor bijna 'ongemerkt' je leefruimte en woonplezier vergroot wordt. Een serre van Gesbo onderscheidt zich door een combinatie van ervaring, vakmanschap en esthetisch inzicht: elke serre is uniek in ontwerp en uitvoering.
Gesbo

 

 

Trendy Pond mini-vijver van Velda.

Sfeervolle mini-vijver

Vijvers brengen sfeer en leven, maar een grote, diepe vijver in je tuin is niet altijd mogelijk. Velda heeft de oplossing! De Trendy Pond is een ronde mini-vijver van textiel in trendy kleuren. Geschikt voor elke tuin, balkon of binnenshuis. De Trendy Pond is afgewerkt met stoere stiksels en contrasterende bies. Onderhoudsvrij en volledig klaar voor gebruik! Combineer een aantal mini-vijvers voor een gezellig effect.
Velda

 

 

Zwembad van Amarque.

Chloorvrij zwemmen

Amarque is specialist in het ontwerpen, bouwen, aanleggen en onderhouden van privé-zwembaden. Ze ontwerpen en bouwen veilige en luxe binnenbaden, maar ook exclusieve buitenbaden met bijvoorbeeld een overloopgoot. Desgewenst kan een zoutwaterbad gerealiseerd worden, een chloorarm zwembad of zelfs een chloorvrij bad! De zwembaden zijn ook nog eens onderhoudsvriendelijk.
Amarque

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties