wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   tuin  /  tuinhaard  /   ontwerp-buitenhaard-door-interieurarchitect-kees-marcelis-zeer-succesvol-voor-faber

Ontwerp buitenhaard door interieurarchitect Kees Marcelis zeer succesvol voor Faber

theBUZZ, succesvol verlengstuk voor tuin en terras.

theBUZZ, succesvol verlengstuk voor tuin en terras.

Het terras en de tuin worden steeds meer ingericht en gebruikt als extra woonkamer. De tuin is een verlengstuk. Binnen en buiten lopen in elkaar door. De sfeer is persoonlijk en nodigt uit om veel tijd buiten te besteden. Er is ruimte gemaakt om samen met anderen van de groene omgeving te genieten en te loungen. De tuin wordt niet alleen gedeeld met familie, vrienden of buren maar ook met kleine bezoekers van de tuin zoals vogels, vlinders, bijen en egels. Genieten staat voorop en daar hoort een sfeerelement bij als theBUZZ. Deze strak vormgegeven, verrijdbare buitenhaard van Faber is dé garantie voor extra sfeer in de tuin op een zwoele of juist op een wat kille avond.

 

Na de lange, koude winter willen we weer naar buiten. De tuin wordt steeds meer een natuurlijk verlengstuk van binnen. Architecten spelen hierop in met ontwerpen die de woonkamer over laten lopen in de tuin. Zo liggen op het terras en in de serre bijvoorbeeld dezelfde klinkers. Of gaan de lamellen of vitrage voor de schuifpui steeds vaker helemaal open om de tuin bij de woonkamer te betrekken.

Meer woonallure
Om de tuin nog meer woonallure te geven, liet Faber, specialist in sfeerhaarden, een praktische buitenhaard ontwerpen door interieurarchitect Kees Marcelis. En dat is gelukt, want theBUZZ brengt letterlijk leven in de brouwerij. De haard heeft alles in zich om de buitenruimte dezelfde sfeer te geven als de huiskamer. De zwarte kleur en de minimalistische vormgeving van theBUZZ sluiten voortreffelijk aan op de huidige strakke lijnen in de tuinarchitectuur.

Makkelijk te verplaatsen
theBUZZ kan je met zijn twee grote wielen makkelijk verplaatsen en op elke gewenste plek in de tuin neerzetten. Het vuur is van drie kanten zichtbaar, waardoor je bijvoorbeeld ook met een gezelschap om de haard heen kunt zitten. Ook al brandt theBUZZ op gas, door het natuurgetrouwe houtdecor geeft het vuurbeeld een uiterst sfeervolle uitstraling.

Direct vuur
Dat theBUZZ op gas brandt, past helemaal in de trend dat we à la minute willen genieten van onze vrije tijd. Ook al zitten we maar even een uurtje buiten om lekker met een glas wijn te ontspannen. De haard werkt op een fles propaangas, die in de ruimte onder in de haard is verwerkt. Eén fles brandt gemiddeld 15 uur, afhankelijk van hoe warm je de haard stookt. Overigens kun je de haard ook aansluiten op de vaste aardgasaansluiting.

Informatie over de verrijdbare theBUZZ van Faber (adviesprijs € 1029,- incl. BTW en de adressen van dealers zijn te vinden op www.faber.nl).

TheTUBE
Naast theBUZZ heeft Kees Marcelis ook theTUBE ontworpen. Voor deze haard deed Kees zijn inspiratie op in het uitgaansleven. Vanuit de gedachte dat mensen buiten liever rondom een haard staan dan naast een haard, ontwierp hij een ronde buitenhaard. Maar wel zo rank dat de haard in zijn vorm past op ieder terras. (adviesprijs € 1499,- incl. BTW)

Meer informatie: www.faber.nl

Publicatiedatum: 2 mei 2012

Tags: wonen tuin terras faber thebuzz haard buitenhaard gashaard

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent