wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   tuin  /  kunstgras-gras  /   maaien-op-lucht

Maaien op lucht

Vanaf het voorjaar is grasmaaien een steeds terugkerende tuinklus. Het voortduwen van de maaier vraagt wel wat krachtinspanning, zeker met een glooiend gazon.

Vanaf het voorjaar is grasmaaien een steeds terugkerende tuinklus. Het voortduwen van de maaier vraagt wel wat krachtinspanning, zeker met een glooiend gazon.

Daarnaast zijn er in de meeste gazons ook oneffenheden waardoor de wielen van de grasmaaier vaak kunnen blijven ?steken?. De zweefmaaiers van Flymo bieden uitkomst, want ze zweven letterlijk over elk gazon en maaien het gras op de gewenste hoogte.

Hovercraft

De zweefmaaier werkt net als een hovercraft, met een motor die een centrale waaier aandrijft waardoor er een ?luchtkussen? ontstaat. De zwevende maaier is daardoor eenvoudig en bijzonder licht te sturen. Er zijn ook geen wielen die voortgeduwd hoeven te worden of kunnen blijven steken. Juist daarom is de zweefmaaier bij uitstek geschikt om gras te maaien op glooiend terrein, oneffen bodems en langs randjes en kantjes van het gazon. Er zijn superlichte elektrische zweefmaaiers verkrijgbaar in diverse maaibreedtes, voor elke gazongrootte. Ook is er een benzinemotor model verkrijgbaar.

Juiste hoogte

De zweefmaaier heeft meerdere standen waarmee je eenvoudig de juiste maaihoogte kunt instellen. Hou voor een siergazon een hoogte van minimaal twee centimeter aan en voor een speelgazon ongeveer drie centimeter. Met de inklapbare beugel berg je de zweefmaaier na gebruik compact op.

De zweefmaaier van Flymo is verkrijgbaar vanaf ? 89,95. Meer info via www.flymo.com

Publicatiedatum: 27 januari 2010

Tags: wonen tuin tuinen tuingereedschap Flymo grasmaaier zweefmaaier gras gazon

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent