wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   slaapkamer  /  verlichting  /   iwaku-wake-up-light

Iwaku wake-up light

Iwaku wake-up light wordt gekoppeld aan smartphone applicatie om slaapcyclus te meten.

  • Fotocollectie

Een modern vormgegeven 'wake-up light' die zich aanpast aan je slaapritme: dat is Iwaku. De lamp wordt aangestuurd door een intelligente app op je smartphone die je slaapcyclus monitort en hier intuïtief op reageert. Zo begin je energieker aan je dag.

Iwaku is met zijn intuïtieve touch interface en moderne uitstraling een eye-catcher in de slaapkamer. Maar door de intelligente functionaliteit is de lamp veel breder inzetbaar. De lamp communiceert draadloos met een smartphone en via een app wordt de slaapcyclus gemonitord. Zo wordt het beste wekmoment bepaald tijdens een lichte slaapfase. Doordat de lamp vervolgens gefaseerd het licht intensiveert voordat de wekker gaat, begin je energieker aan een nieuwe dag.

Maar Iwaku heeft meer te bieden dan een intelligente wekfunctie: als medisch gecertificeerde lichttherapie-lamp is Iwaku ook geschikt voor het daadwerkelijk verbeteren van je slaap/waak ritme. De hoge lichtintensiteit en het specifieke lichtspectrum maken de lamp geschikt voor lichttherapie waarbij de smartphone app een ondersteunende rol speelt. Zo kan Iwaku ook overdag gebruikt worden om een boost te geven aan je energieniveau op een sombere dag.

De 'wake-up light'-functie vormt de basis van Iwaku, maar developers kunnen de functionaliteit via een open platform verder verrijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de koppeling met andere slaapmonitors die ook de smartphone als intelligente hub gebruiken. Of aan context awareness-functies waarbij het seizoen en het weer van invloed is op het gedrag van de app.

Ontstaan Iwaku

Iwaku is het eerste product van Connected Well-Being en ontstaan vanuit de gedachte dat apparaten die gericht zijn op het verbeteren van zoiets holistisch als ons persoonlijk welzijn, dit alleen kunnen doen wanneer ze een zekere mate van inzicht hebben in onze behoefte. Oprichter Jochem Reijndorp heeft een passie voor innovatie en de interactie tussen technologie en menselijke wetenschappen.

'Mobiele applicaties en het daarmee verbonden ecosysteem van producten worden steeds meer onderdeel van ons dagelijkse ritueel en bieden in toenemende mate antwoord op dagelijkse uitdagingen, met name op het gebied van gezondheid en welzijn. Actief je dag beginnen is voor velen zo'n uitdaging,' zegt Reijndorp. 'De introductie van Iwaku is voor ons slechts een startpunt. Het doel is, door het openstellen van het communicatieprotocol, andere partijen enthousiast te maken om de functionaliteit van Iwaku verder te optimaliseren'

Op dit moment wordt hard gewerkt om Iwaku gereed te maken voor productie. Naar verwachting is het product vanaf komende herfst beschikbaar voor de Europese markt. De adviesprijs zal €229,- zijn.

Meer informatie is te vinden op: www.iwaku.com.

Lees hier meer over het aanbrengen van verlichting in de slaapkamer.

Publicatiedatum: 29 juni 2013

Guido van Loon - Wonen.nl

Guido van Loon - Wonen.nl

Tags: iwaku wake up light slaapkamers slaapcyclus wekker slaapritme

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent