wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   slaapkamer  /  dekbed  /   silk-haven-mulberry-zijden-dekbedden

Silk Haven Mulberry zijden dekbedden

Zijde als winterdekbed wint terrein

Zijde staat bekend als materiaal voor een zomerdekbed. Wat steeds meer mensen ontdekken, is dat zijde uitermate geschikt is om te gebruiken als winterdekbed en het hele jaar door. Silk Haven biedt als enige zijden winterdekbedden en all-year dekbedden aan met een vulgewicht dat afgestemd is op óns Westerse klimaat. Hiermee volgen zij de BSI standaard. Zijden dekbedden zijn ook te combineren als 4 seizoenen set: met een zomerdekbed en all-year dekbed bent u flexibel in uw warmte. In de zomer gebruikt u het zomerdekbed, in lente en herfst het all-year dekbed en in de koudste winterdagen gebruikt u ze samen.

Silk Haven Mulberry zijden dekbednden. Zijde als winterdekbed wint terrein.

Wat is een zijden dekbed?

Naast dekbedovertrekken van pure zijde, zijn er dekbedden gevuld met zijde. Zijde is een natuurproduct dat gekweekt wordt in zijdemot kwekerijen. Om een goed zijden dekbed te kiezen, let u erop dat het om Mulberry zijde vezels gaat, lange vezels handgespreid. Alleen dan geniet u van de vele voordelen van slapen onder een zijden dekbed. De meeste zijden zomerdekbedden zijn gevuld met wildzijde, dit is feitelijk afval van de Mulberry zijde en is niet-warmte isoleren.

Voordelen van Mulberry zijden dekbedden
Warmte regulatie
Reden nummer 1 voor het hoge slaapcomfort dat zijde biedt, is dat zijde zich aan de omgevingstemperatuur aan past: het verwarmt als het koud is en verkoeld als het warm is. Dat vindt u bij geen enkel ander materiaal. Heeft u last van nachtzweten of is uw donzen dekbed snel te warm? Zijde is de uitkomst, het neemt 30% meer vocht op dan dons. Ook voor mensen die het snel koud hebben, is een zijden dekbed geschikt. Laat u adviseren over de juiste dikte voor uw wensen.

Anti allergisch
Zijde is anti allergisch, huismijten leven niet in zijde. Er zit simpelweg geen voedsel in zijde voor de huismijt. Huismijten leven in elk huis. Vooral in dekbedden van dons, katoen of synthetisch materiaal, vloerbedekking en gordijnen. Stoffen die de mijten uitscheiden zijn oorzaak van irritaties van de luchtwegen bij astmatische personen en mensen met huisstofmijt allergie. Men kan zelfs op latere leeftijd een allergie ontwikkelen.

Slapen zonder woelen
Nog een reden waarom zijde zo comfortabel en geliefd is: het dekbed voegt zich naar uw lichaam. Het valt zacht om u heen zonder woelen.

Zijde is lichtgewicht. Iets wat mensen ook als prettig ervaren. Het kan even wennen zijn na een dekbed van dons. Zijde weegt weinig en er is ook weinig van nodig om een aangename warmte te creëren. Hebt u artritis of een slechte bloedsomloop? Een dekbed van zijde drukt het minst op uw lichaam.

Vochtregulatie
Heeft u last van nachtzweten? Dit komt regelmatig voor op een bepaalde leeftijd. Zijde is vochtregulerend wat betekent dat zijde het vocht van het lichaam af stuurt. Vele vrouwen in de overgang ervaren veel verlichting van hun transpiratieklachten door het slapen onder een Silkweb zijden dekbed.Ter vergelijking: Katoen houdt vocht vast en uw dekbedovertrek zal vochtig worden. Polyesther wekt zweet op.

Genieten
Tot slot en niet te vergeten: Slapen onder zijde betekent genieten van een bijzonder soort warmte en een luxe ervaring. En dat mag ook wel als u 1/3 van uw leven in bed doorbrengt!

Meer informatie: www.silkhaven.nl

Publicatiedatum: 24 december 2012

Tags: Silk Haven Mulberry zijde winterdekbed winterdekbedden dekbed dekbedden

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent