wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   slaapkamer  /  bed  /   vier-tips-voor-een-romantische-slaapkamer

Vier tips voor een romantische slaapkamer

Zo nu en dan is het heerlijk om na een avond uiteten met je partner neer te dalen in jullie eigen liefdesnest.

  • Fotocollectie
auteur: Guido van Loon

Daarom is het belangrijk dat deze ruimte de nodige romantiek uitstraalt. Hier volgen 4 tips voor een romantische slaapkamer:

Warme kleuren

Voor een romantische sfeer zijn warme kleuren onmisbaar. Donker rood is een klassieker wat dit betreft. Maar ook koper is een trend op dit gebied. Er zijn talloze woonaccesoires te koop met een prachtige koperkleurige gloed. Deze doen het goed in een romantische slaapkamer. Ook een dekbedovertrek kan bepalend zijn voor de sfeer van een kamer. Het is ten slotte ook een leuk idee voor een date om samen te gaan shoppen voor accesoires en beddengoed!

Kaarsen

Dit is de cliché der clichés, maar daardoor niet minder waar. Kaarsen geven een romantische gloed en geur af. Ze zorgen voor een warm gevoel dat de romantiek bevordert. De keuze in kaarsen is oneindig. Je kunt gaan voor waxinelichtjes, maar grote, rustieke kaarsen zijn natuurlijk een stuk romantischer. In winkels als Xenos zijn vaak hele afdelingen toegewijd aan verschillende maten, kleuren en geuren kaarsen. Het is zeker de moeite waard om een keer een kijkje te nemen.

Licht

In het geval van een schuin dak met dakraam biedt VELUX mooie oplossingen.

Mocht je wegens brandgevaar niet te veel kaarsen in een slaapkamer willen plaatsen? Dan is een goede lichtvoorziening nog steeds van groot belang. Daarvoor zijn een normale gloeilamp of spaarlamp niet geschikt. Het is daarom belangrijk dat je raambedekking hebt waarmee de lichtinval goed te regelen is. Bij voorkeur een gordijn in een warme kleur, zodat het een mooie aanvulling op het interieur is. Op woonboulevards zijn talloze winkels die mooie oplossingen hiervoor bieden. In het geval van een schuin dak met dakraam biedt VELUX mooie oplossingen.

Muziek

Muziek is ook een belangrijke sfeerbepaler in de slaapkamer. Een goede geluidsinstallatie is dus een welkome gadget. De producten van SONOS bieden een goede geluidskwaliteit en zijn daarnaast ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk.

Muziek is ook een belangrijke sfeerbepaler in de slaapkamer. Een goede geluidsinstallatie is dus een welkome gadget. De producten van SONOS bieden een goede geluidskwaliteit en zijn daarnaast ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk.

Tags: slaapkamer slaapkamers bed bedden sonos velux

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent