wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   serre-overkapping  /  terrasoverkapping  /   tuin-trend-de-overkapping

Tuin trend: de overkapping

Overkappingen zijn helemaal in. Zij bieden dan ook tal van voordelen.

  • Fotocollectie

Van betere isolatie en zonwering, tot waarde verhoging, functievergroting en reductie van de onderhoudskosten voor ramen, deuren en (tuin-)meubelen. Bovendien is zelden een bouwvergunning vereist, zodat de installatie-procedure erg vlot kan verlopen. Om deze en andere reden is een overkapping de overweging waard van een breed publiek. Hieronder geeft specialist Tuinmateriaal hen graag wat meer uitleg. We bespreken de voornaamste functies en soorten van overkappingen. Zo duiken we eigenlijk ook meteen in het rijke aanbod tuinartikelen van Tuinmaximaal.

Wat zijn overkappingen?

Traditioneel spreekt men van overkappingen wanneer de constructie in kwestie aan het huis wordt aangebouwd. Meestal gebeurt dat om een (deel van) het terras en/of de tuin te overkappen. Wanneer overkappingen met glaswanden worden dichtgemaakt, spreekt men ook wel van een veranda of serre. Dit hangt af van de context. De serre is namelijk wat je noemt een 'vrijstaande' variant, daar waar de veranda aan het huis wordt aangebouwd, zoals de meest prototypische overkappingen.

Overkappingen aan het huis

Dit zijn dus de meest prototypische overkappingen. Zij worden aan het huis bevestigd. Zij overkappen daarbij (een deel van) het terras (terrasoverkapping) of de tuin (tuinoverkapping). Overkappingen aan het huis kunnen afgewerkt worden met een glazen schuifpui. Zo creëer je een veranda en verhoog je de isolatiegraad.

Vrijstaande overkappingen

Daarnaast is het ook mogelijk om een vrijstaande overkapping te gebruiken. Zo kun je dan bijvoorbeeld een serre bouwen (in wezen een met glas geïsoleerde overkapping). Een ander voorbeeld van deze vrijstaande variant is uiteraard de carport, waarmee je je wagen(s) tegen weer en wind kunt beschermen.

Tags: overkapping tuin trend trends overkappingen

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent