wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   serre-overkapping  /  terrasoverkapping  /   de-juiste-terrasoverkapping-voor-je-tuin

De juiste terrasoverkapping voor je tuin

Beschik je over een grote tuin met terras in je tuin? Dan is het een mooie investering om te kiezen voor een terrasoverkapping.

  • Fotocollectie

Een terrasoverkapping maken, brengt natuurlijk de nodige kosten met zich mee. Daarom is het belangrijk dat je goed nadenkt over welk materiaal je kiest, hoe het dak eruit komt te zien en hoe je het beste een overkapping kunt onderhouden. Hoe kies je nu de juiste terrasoverkapping voor je tuin?

Welk materiaal of soort hout kies je?

Voor een terrasoverkapping heb je natuurlijk de keuze uit diverse soorten hout. Door te kiezen voor duurzaam hout, lever je een belangrijke bijdrage aan het milieu. Als je dit op de juiste wijze aanpakt, vraagt dat ook slechts weinig onderhoud. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een metalen constructie.

Wat voor dak kiest u?

Naast de diverse hout en metaal soorten, moet je ook nadenken over de soorten daken. Zo is er goedkoop dakleer, maar voor een platte dakbedekking kunt u ook kiezen voor EPDM. Schuine daken kun je bekleden met dakpannen of platen met riet. Je kunt ook een overkapping van hout op maat laten maken.

De juiste behandeling voor een terrasoverkapping

Een houten terrasoverkapping moet eerst voorbehandeld worden. Ook als de overkapping geplaatst is, zul je regelmatig moeten oliën en beitsen. Een kunststof of metalen constructie vraagt natuurlijk om veel minder onderhoud.

Geniet nog meer in je tuin

Creëer ook een gezellige woonkamer in je tuin en kies voor een terrasoverkapping. Daarmee kun je extra genieten in de tuin en dat elk seizoen van het jaar! Natuurlijk kies je voor een terrasoverkapping die past binnen je budget. Er zijn bedrijven die je hier uitgebreid over kunnen adviseren, zoals Houthandel van der Heijden.

Guido van Loon - Wonen.nl

Tags: terrasoverkapping terrasoverkappingen tuin tuinen terras

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent