wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   meubels  /  tafel  /   het-tafelprogramma-1130van-thonet-verleidelijk-eenvoudig-modern-vertrouwd

Het tafelprogramma 1130van Thonet: verleidelijk eenvoudig, modern vertrouwd

De Japanse ontwerper Naoto Fukasawa heeft voor Thonet een uitschuifbare houten tafel ontworpen, die door zijn heldere, vloeiende vorm, zeer verleidelijk is.

De Japanse ontwerper Naoto Fukasawa heeft voor Thonet een uitschuifbare houten tafel ontworpen, die door zijn heldere, vloeiende vorm, zeer verleidelijk is.

Het meubelstuk onderscheidt zichzelf door het harmonisch samenspel tussen het ontwerp en de perfect gebalanceerde verhoudingen van de details. Vertrouwd en toch anders: het is Naoto Fukasawa weer gelukt om op subtiele wijze een bestaand, beproefd model een nieuwe interpretatie te geven. Door gebruik te maken van klassieke materialen is een ontwerp ontstaan, dat traditie en hedendaags design verenigt.

Helder lijnenspel

Het ontwerptraject kwam op gang door de vriendschap van James Irvine, creatief directeur van Thonet en internationaal gerenommeerd Japans ontwerper Naoto Fukasawa. Het 1130 programma is een duidelijk voorbeeld van een ontwerp van de hand van Fukasawa, welke wordt gekenmerkt door een helder lijnenspel en een minimalistisch ontwerp. Het resultaat is een rustig en vertrouwd ontwerp, met archetypische trekjes.

Bij het 1130 tafelprogramma rust het rechthoekige tafelblad met de afgeronde hoeken op vier cylindervormige poten. Het programma is in twee verschillende varianten verkrijgbaar: als uitschuiftafel met twee losse tussenbladen of als vaste variant. De tafel kan naar keuze in beuken, eiken of Makassar geproduceerd worden. De tafel van Fukasawa is zowel te combineren met gebogen houten meubelen als met de klassiekers van stalen buizen en eigentijdse zitmeubelen. Door de eenvoudige vormen past de tafel in vele omgevingen en interieurstijlen.

Maten: 220 x 110 cm met 2 x 45 cm inlegbladen, daardoor totale lengte 310 cm of 180 x 90 cm met 2 x 45 cm inlegbladen, totale lengte 270 cm.

Frame: massief
Tafelblad: gefineerd

Houtsoorten: Beuken, eiken, Makassar

Naoto Fukasawa

Naoto Fukasawa werd in 1956 geboren. Hij maakte een studie af op het vakgebied ?productdesign? aan de Tama Art University in Tokio. Bij Seiko Epson was hij verantwoordelijk voor het ontwerp van uurwerken en andere micro-elektronica producten. Na enige jaren in de Verenigde Staten keerde hij terug naar Japan, waar hij een adviserende rol had binnen de ontwerpafdeling van een grote Japanse onderneming. In 2003 richtte hij Naoto Fukasawa Design op. Hij ontwerpt zeer uiteenlopende producten, variërend van micro-elektronica apparaten tot meubels en is zelfs binnenhuisarchitect. Naoto Fukasawa heeft al meer dan 50 ontwerpprijzen gewonnen.

Publicatiedatum: 21 april 2009

Tags: wonen woonkamer tafel Thonet 1130 tafels eettafel eettafels

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent