wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   meubels  /  stoel  /   scandinavische-woontopper-muuto-fiber-stoel

Scandinavische woontopper: Muuto Fiber stoel

Onlangs lanceerde het Deense merk Muuto in Keulen de Fiber stoel. Een knap staaltje design dat een plekje in de spotlight verdient!

  • Fotocollectie

Al lange tijd is de Scandinavische woonstijl één van de populairste stijlen in het interieur. Zeker designitems uit het Noorden zijn zeer geliefd. Als het gaat om Scandinavisch design is Muuto een merk dat absoluut in het rijtje van succesvolle designlabels thuishoort.

Bekijk hier alle kuipstoelen uit de Fiber serie van Muuto (vanaf € 249).

Knappe kuipstoel

De missie van het designduo Iskos-Berlijn om een mooie en slanke stoel voor Muuto te ontwerpen, is in onze ogen meer dan geslaagd. Het bleek een flinke uitdaging om een eenvoudige, goed functionerende en bijna gewone stoel te creëren met toch een eigen identiteit. De Fiber stoel is dat zeker: een mooi ontwerp met een iconische vorm en dankzij de zachte rondingen ook nog eens hartstikke comfortabel.

Het bijzondere aan de Fiber stoel is de samenstelling van de kuip die gemaakt is van recyclebaar kunststof en houtvezels. Milieuvriendelijk én sterk. De stoel is verkrijgbaar in vier varianten: op een sledebasis, met vier stalen poten, met vier houten poten en op een draaibaar onderstel. Ook kun je kiezen uit meerdere kleuren en een kunststof, stoffen of lederen zitting.

Muuto ademt Scandinavisch design

De naam van het designmerk is afgeleid van het Finse woord muutos, dat 'nieuw perspectief' betekent. Dat is precies waar het designlabel voor staat: met een frisse blik nieuw en origineel Scandinavisch design ontwerpen. Muuto timmert al jarenlang aan de weg en is voortdurend in beweging: ieder jaar komen er weer nieuwe producten op de markt. De E27 lamp is een echte klassieker, maar ook de Elevated vaas en de Restore opbergmand zijn razend populair onder interieurliefhebbers.

Lees meer over het Deense merk Muuto.

Publicatiedatum: 29 oktober 2015

Tags: muuto fiber stoel stoelen design deens scandinavisch

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent